Afbeelding Lol Voor Op Taart

Afbeelding Lol Voor Op Taart

LOL Surprise XXL200 Girl Power Children's Puzzles Puzzles
LOL Surprise XXL200 Girl Power Children's Puzzles Puzzles from www.ravensburger.org
www.ravensburger.org

Ingrediënten

 • 1 taart naar keuze
 • Gekleurde fondant
 • Eetbare inkt of kleurstof
 • Poedersuiker
 • Water
 • Penseel
 • Roller
 • Uitsteekvormpjes in verschillende vormen en maten
 • Plastic folie

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het voorbereiden van de taart. Bak of koop een taart naar keuze en zorg ervoor dat deze volledig is afgekoeld voordat je verder gaat.

Stap 2: Fondant uitrollen

Strooi wat poedersuiker op je werkblad om plakken te voorkomen. Rol de gekleurde fondant uit met behulp van een roller. Zorg ervoor dat de fondant groot genoeg is om de bovenkant van de taart volledig te bedekken.

Stap 3: Taart bedekken met fondant

Plaats de uitgerolde fondant voorzichtig op de bovenkant van de taart. Strijk de fondant glad met je handen en zorg ervoor dat de hele taart bedekt is.

Stap 4: Fondant vormpjes maken

Gebruik de uitsteekvormpjes om verschillende vormen uit de gekleurde fondant te snijden. Dit kunnen cirkels, sterren, hartjes of andere vormen zijn. Zorg ervoor dat je genoeg vormpjes maakt om de taart mee te versieren.

Stap 5: Afbeelding op de taart

Als je een specifieke afbeelding wilt maken, kun je deze eerst uitprinten op papier en als sjabloon gebruiken. Leg het sjabloon op de fondant en snijd de vorm uit met een mesje. Verwijder het sjabloon en plaats de uitgesneden vorm op de taart.

Stap 6: Eetbare inkt of kleurstof

Als je de vormpjes wilt versieren met tekst of andere details, kun je eetbare inkt of kleurstof gebruiken. Meng de kleurstof met een beetje water en breng het met een penseel aan op de fondant. Laat de kleurstof drogen voordat je verder gaat.

Stap 7: Taart decoreren

Plaats de fondant vormpjes en afbeeldingen op de taart in een patroon naar keuze. Je kunt ze op de bovenkant van de taart leggen, maar ook aan de zijkanten of zelfs op de rand van de taart. Laat je creativiteit de vrije loop!

Stap 8: Laat de taart drogen

Laat de taart drogen voordat je hem serveert. Dit duurt meestal een paar uur, afhankelijk van de dikte van de fondant en de omgevingstemperatuur.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de taart kan variëren, afhankelijk van het type taart dat je gebruikt. Het is belangrijk om de voedingsinformatie van de specifieke taart en de toegevoegde ingrediënten te controleren.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet per se gezond te noemen is, kan het maken en decoreren ervan wel zorgen voor ontspanning en plezier. Het is een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen en het resultaat is een unieke en persoonlijke taart.

Benodigde tijd

 • Voorbereidingstijd: 30 minuten
 • Baktijd: afhankelijk van de taart
 • Totale tijd: afhankelijk van de droogtijd van de fondant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *