Antilliaanse Taart Glazuur

Antilliaanse Taart Glazuur

Antilliaanse cashewnotentaart Recept MATTE & SHIMMER
Antilliaanse cashewnotentaart Recept MATTE & SHIMMER from www.matteandshimmer.nl
www.matteandshimmer.nl

Ingrediënten

  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 druppel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1: Meng de ingrediënten

Neem een kom en voeg de poedersuiker, water, vanille-extract en citroensap toe. Meng alles goed door elkaar tot er een gladde glazuur ontstaat.

Stap 2: Voeg eventueel kleurstof toe

Als je een gekleurde glazuur wilt, kun je nu een paar druppels kleurstof toevoegen. Roer goed door totdat de kleur gelijkmatig verdeeld is.

Stap 3: Breng de glazuur aan op de taart

Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kun je de glazuur aanbrengen. Dit kun je doen met behulp van een spatel of een mes. Zorg ervoor dat de glazuur gelijkmatig over de taart wordt verdeeld.

Stap 4: Laat de glazuur drogen

Laat de glazuur volledig drogen voordat je de taart serveert. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur, afhankelijk van de dikte van de glazuur.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de antilliaanse taart glazuur is afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de taart die je maakt. De bovenstaande ingrediënten zijn voldoende voor een gemiddelde taart. Hieronder vind je de geschatte voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 150 kcal
  • Vetten: 0 g
  • Koolhydraten: 38 g
  • Eiwitten: 0 g

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de antilliaanse taart glazuur niet per se gezond is, kan een zelfgemaakte versie wel minder toegevoegde suikers bevatten dan kant-en-klare glazuren uit de supermarkt. Daarnaast kun je de glazuur aanpassen naar jouw smaak en voorkeuren.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale Tijd

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Bereidingstijd: 5 minuten

Totale tijd: 10 minuten

Met deze eenvoudige antilliaanse taart glazuur kun je jouw zelfgemaakte taarten een extra feestelijk tintje geven. Het glazuur is snel en gemakkelijk te maken en kan naar smaak worden aangepast. Probeer het eens uit en geniet van een heerlijke taart met een smakelijk laagje glazuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *