Bavarois Taart Aldi Vroeger

Bavarois Taart Aldi Vroeger

Promo 6 Mini bavarois chez ALDI
Promo 6 Mini bavarois chez ALDI from www.promocatalogues.fr
www.promocatalogues.fr

Wat is Bavarois Taart?

Bavarois taart is een heerlijke en luchtige desserttaart. Het is een klassiek recept dat vroeger vaak te vinden was bij de Aldi. Deze taart bestaat uit een zachte en romige vulling die op smaak gebracht kan worden met verschillende smaken, zoals chocolade, vanille of fruit. De taart wordt vaak geserveerd op feestelijke gelegenheden en is geliefd bij jong en oud.

Ingrediënten

Voor de bavarois taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje bavaroispoeder (smaak naar keuze)
  • Verse vruchten of chocoladeschaafsel ter decoratie

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de bavarois taart te maken:

Stap 1: Bereid de bodem voor

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de verkruimelde biscuitjes. Bedek de bodem van een springvorm met het mengsel en druk het stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Maak de bavaroisvulling

Klop de slagroom stijf met een mixer. Breng de melk aan de kook in een pan. Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig. Voeg het bavaroispoeder toe aan de kokende melk en roer goed door. Giet dit mengsel al roerend bij de opgeklopte eidooiers.

Stap 3: Meng de vulling met de slagroom

Laat het bavaroismengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg vervolgens de opgeklopte slagroom toe en spatel dit voorzichtig door de vulling. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is, maar niet te veel lucht verliest.

Stap 4: Giet de vulling in de springvorm

Haal de springvorm uit de koelkast en giet de bavaroisvulling op de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven.

Stap 5: Decoreer de taart

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Decoreer de bovenkant van de taart met verse vruchten of strooi er wat chocoladeschaafsel overheen. Serveer de bavarois taart gekoeld.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de bavarois taart varieert afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de portie. Gemiddeld bevat een stuk bavarois taart (1/8 van de taart) ongeveer 350-400 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel bavarois taart niet bekend staat als een gezond dessert, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is echter belangrijk om te onthouden dat taart hoog is in suiker en calorieën, dus het moet met mate gegeten worden. Daarnaast bevat de taart ook zuivelproducten zoals slagroom en melk, wat een goede bron van calcium kan zijn.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

De voorbereidingstijd voor het maken van de bavarois taart is ongeveer 30 minuten. De taart moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voordat deze geserveerd kan worden. De totale tijd, inclusief het opstijven, is dus ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *