Bumba Taartset

Bumba Taartset

Bumba taart met chocoladeganache Chocoladeganache, Taart
Bumba taart met chocoladeganache Chocoladeganache, Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is een Bumba Taartset?

Een Bumba Taartset is een leuke en creatieve manier om taarten te versieren. Het is gebaseerd op het populaire kinderprogramma Bumba, waarin de vrolijke clown Bumba allerlei avonturen beleeft. Met de Bumba Taartset kunnen kinderen hun eigen Bumba taart maken en versieren.

Wat zit er in de Bumba Taartset?

De Bumba Taartset bevat verschillende onderdelen en accessoires om de taart mee te versieren. In de set vind je onder andere:

 • Een taartvorm in de vorm van Bumba
 • Een set van gekleurde fondant
 • Eetbare stickers met afbeeldingen van Bumba en zijn vriendjes
 • Een spuitzak met verschillende spuitmondjes
 • Een handleiding met instructies en voorbeelden

Hoe maak je een Bumba Taart?

Met de Bumba Taartset is het maken van een Bumba taart heel eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om je eigen Bumba taart te maken:

Stap 1: Bereid de taartvorm voor

Vet de taartvorm in met een beetje boter en bestuif het met bloem, zodat de taart niet aan de vorm blijft plakken. Je kunt ook bakpapier gebruiken om de taartvorm mee te bekleden.

Stap 2: Maak het taartbeslag

Volg het recept voor het maken van een basis taartbeslag. Je kunt kiezen voor een vanille- of chocoladesmaak, afhankelijk van je voorkeur. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 3: Bak de taart

Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven en bak de taart volgens de instructies op de verpakking van het taartbeslag. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat met het versieren.

Stap 4: Rol de fondant uit

Neem een stukje fondant uit de Bumba Taartset en kneed het een beetje zodat het soepel wordt. Bestuif je werkblad met wat poedersuiker en rol de fondant uit met een deegroller tot een dunne plak. Zorg ervoor dat de plak groot genoeg is om de taart volledig te bedekken.

Stap 5: Bedek de taart met fondant

Leg de uitgerolde fondant voorzichtig over de taart en strijk het glad met je handen. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder de fondant zitten en dat de taart volledig bedekt is.

Stap 6: Versier de taart met stickers

Neem de eetbare stickers uit de Bumba Taartset en plak ze op de fondant. Je kunt zelf bepalen hoe je de taart wilt versieren. Maak bijvoorbeeld een afbeelding van Bumba of plak verschillende stickers van Bumba en zijn vriendjes.

Stap 7: Decoreer de taart met de spuitzak

Vul de spuitzak met gekleurde glazuur of botercrème en gebruik de verschillende spuitmondjes om de taart verder te versieren. Je kunt bijvoorbeeld randen maken, bloemen spuiten of tekst schrijven op de taart.

Stap 8: Laat de taart opstijven

Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast, zodat de versiering stevig wordt. Daarna is de Bumba taart klaar om geserveerd te worden!

Ingrediënten

 • 1 taartmix (vanille of chocolade)
 • Boter
 • Bloem
 • Fondant in verschillende kleuren
 • Eetbare stickers met afbeeldingen van Bumba en zijn vriendjes
 • Gekleurde glazuur of botercrème

Instructies

Volg de bovenstaande stappen om een Bumba taart te maken en te versieren.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Bumba taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de taart. Een gemiddelde portie van 100 gram Bumba taart bevat ongeveer:

 • Calorieën: 250 kcal
 • Vet: 10 g
 • Koolhydraten: 35 g
 • Eiwitten: 5 g
 • Vezels: 2 g

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Bumba taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te kunnen zondigen. Het maken en versieren van de taart kan ook een leuke activiteit zijn om samen met kinderen te doen.

Voorbereidingstijd, Baktijd, Totale tijd

De voorbereidingstijd voor het maken van een Bumba taart is ongeveer 30 minuten. De baktijd varieert afhankelijk van het taartbeslag dat je gebruikt, maar is meestal ongeveer 30-40 minuten. De totale tijd, inclusief het laten afkoelen en versieren van de taart, is ongeveer 2-3 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *