Cake Smash Taart Vorm

Cake Smash Taart Vorm

Cake smash fotografie ⋆ Sarah Van Ruyssevelt Photography
Cake smash fotografie ⋆ Sarah Van Ruyssevelt Photography from sarahvr.be
sarahvr.be

Wat is een Cake Smash Taart Vorm?

Een feestelijke en kleurrijke manier om de eerste verjaardag van je kindje te vieren!

De Cake Smash Taart Vorm is een speciale taartvorm die gebruikt wordt voor een uniek en vrolijk verjaardagsfeestje, speciaal voor de eerste verjaardag van je kindje. Het idee achter de Cake Smash Taart Vorm is dat je kindje de taart mag “smashen” ofwel kapot maken, en zichzelf helemaal onder de taart mag smeren. Dit zorgt voor hele leuke en schattige foto’s en herinneringen!

Ingrediëntenlijst

  • 400 gram zelfrijzende bloem
  • 400 gram kristalsuiker
  • 400 gram boter
  • 8 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren
  • 200 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels melk
  • Decoraties naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem. 2. Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig geheel. 3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door. 4. Voeg de vanille-extract toe en mix nogmaals goed door. 5. Zeef de zelfrijzende bloem boven het beslag en mix tot een gladde massa. 6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de taartvorm en strijk glad met een spatel. 7. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 2: De taart decoreren

1. Laat de taart volledig afkoelen voordat je begint met decoreren. 2. Maak de glazuur door de poedersuiker en melk in een kom te mengen tot een glad mengsel. 3. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en laat het iets over de randen druipen voor een speels effect. 4. Gebruik verschillende kleuren voedingskleurstoffen om het glazuur te kleuren. 5. Versier de taart met decoraties naar keuze, zoals sprinkles, chocolade, fruit, of snoepjes.

Stap 3: Het Cake Smash Moment

1. Zorg ervoor dat je een grote ruimte hebt waar je kindje zich vrij kan bewegen en vies kan worden. 2. Plaats de taart op een grote schaal of tafel en zet je kindje er voor. 3. Moedig je kindje aan om de taart te “smashen” en zichzelf er helemaal onder te smeren. 4. Maak foto’s en geniet van het vrolijke en kleurrijke tafereel!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Cake Smash Taart kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en decoraties. Het is een feestelijke traktatie en bevat meestal veel suiker en vet. Geniet er dus met mate van!

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Cake Smash Taart niet per se gezond is, kan het wel zorgen voor veel plezier en vreugde tijdens een speciale gelegenheid. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen zoals deze, maar ook om een gebalanceerd en gezond voedingspatroon te behouden.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale Tijd

De voorbereidingstijd voor de Cake Smash Taart bedraagt ongeveer 30 minuten. De bereidingstijd in de oven is 30-35 minuten. De totale tijd, inclusief het decoreren en het Cake Smash moment, kan variëren afhankelijk van je eigen voorkeuren en hoeveel tijd je wilt besteden aan het maken van de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *