Chocolade Botercreme Voor Taart

Chocolade Botercreme Voor Taart

Witte chocolade botercrème Laura's Bakery
Witte chocolade botercrème Laura's Bakery from www.laurasbakery.nl
www.laurasbakery.nl

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze

Stap 1: Smelt de chocolade

Begin met het smelten van de pure chocolade. Dit kun je doen door de chocolade in stukjes te breken en deze au bain-marie te smelten. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en laat het daarna iets afkoelen.

Stap 2: Klop de boter

Neem een grote kom en klop hierin de boter met een elektrische mixer tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en mix het geheel goed door.

Stap 3: Voeg de gesmolten chocolade toe

Voeg de gesmolten chocolade toe aan de boter en mix het geheel goed door. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en er geen klontjes meer zijn.

Stap 4: Voeg de vanille-extract en melk toe

Voeg het vanille-extract en de melk toe aan het boter-chocolademengsel en mix het geheel goed door. Hierdoor krijgt de botercrème een heerlijke smaak en een smeuïge textuur.

Stap 5: Laat de botercrème opstijven

Laat de botercrème een paar uur in de koelkast opstijven. Hierdoor wordt de crème steviger en makkelijker om mee te werken.

Instructies

Deze chocolade botercrème is perfect geschikt om taarten mee te vullen of te bedekken. Gebruik een spatel of een spuitzak om de crème gelijkmatig over de taart te verdelen. Je kunt de botercrème ook gebruiken om cupcakes mee te decoreren.

Voedingswaarde

Deze chocolade botercrème bevat ongeveer 150 calorieën per portie. Het exacte aantal calorieën kan variëren afhankelijk van de grootte van de portie en de gebruikte ingrediënten.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze chocolade botercrème niet de meest gezonde keuze is, kan het zo nu en dan genieten van een lekkere traktatie geen kwaad. Chocolade kan een positief effect hebben op je humeur en kan je een geluksgevoel geven. Daarnaast kan het eten van chocolade in kleine hoeveelheden helpen om je bloeddruk te verlagen.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd voor deze chocolade botercrème bedraagt ongeveer 15 minuten.

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor deze chocolade botercrème bedraagt ongeveer 10 minuten.

Totale tijd

De totale tijd die nodig is om deze chocolade botercrème te maken, inclusief de tijd om de crème te laten opstijven, bedraagt ongeveer 3 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *