Eetbare Cijfers Voor Op Taart

Eetbare Cijfers Voor Op Taart

Cijfertaart met twee cijfers Taart voor jou
Cijfertaart met twee cijfers Taart voor jou from taartvoorjou.nl
taartvoorjou.nl

Wat zijn eetbare cijfers?

Eetbare cijfers zijn decoratieve cijfers gemaakt van eetbaar materiaal die je op taarten kunt plaatsen. Ze worden vaak gebruikt om verjaardagstaarten, jubileumtaarten en andere feestelijke taarten te versieren. Eetbare cijfers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten, waardoor je eindeloos kunt variëren en creatief kunt zijn met je taartdecoratie.

Benodigdheden voor eetbare cijfers

Ingrediënten:

  • 500 gram fondant
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren
  • Eetbare glitters of parels (optioneel)
  • 1 eetlepel tylose poeder (voor het steviger maken van de fondant)
  • Poedersuiker (om mee te werken)

Benodigdheden:

  • Roller
  • Mesje of fondant snijder
  • Uitstekers in cijfervorm
  • Bakpapier
  • Penseel

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het klaarleggen van alle benodigdheden op een schoon en vlak werkoppervlak. Zorg ervoor dat je handen schoon en droog zijn voordat je met de fondant gaat werken.

Stap 2: Fondant kleuren

Verdeel de fondant in verschillende stukken, afhankelijk van het aantal kleuren dat je wilt gebruiken voor de cijfers. Voeg aan elk stuk fondant een paar druppels voedingskleurstof toe en kneed het goed door totdat de kleur gelijkmatig verdeeld is. Voeg indien nodig meer kleurstof toe om de gewenste kleur te bereiken.

Stap 3: Fondant uitrollen

Bestrooi het werkoppervlak en de roller met wat poedersuiker om plakken te voorkomen. Rol een stuk gekleurde fondant uit tot een dunne, gelijkmatige laag. Herhaal dit voor elke kleur fondant die je wilt gebruiken.

Stap 4: Cijfers uitsteken

Gebruik de cijfervormige uitstekers om de cijfers uit te steken in de gekleurde fondant. Druk de uitstekers stevig aan en haal voorzichtig de overtollige fondant weg. Leg de uitgestoken cijfers op een stuk bakpapier en laat ze een paar uur drogen zodat ze steviger worden.

Stap 5: Optionele decoratie

Als je wilt, kun je de eetbare cijfers nog verder versieren met eetbare glitters of parels. Breng een klein beetje eetbare lijm aan op de cijfers en strooi de glitters of parels eroverheen. Laat de versierde cijfers drogen voordat je ze op de taart plaatst.

Stap 6: Cijfers op de taart plaatsen

Zodra de eetbare cijfers volledig gedroogd zijn, kun je ze voorzichtig van het bakpapier halen en op de taart plaatsen. Druk ze voorzichtig aan zodat ze goed blijven zitten. Je kunt de cijfers eventueel ook op een satéprikker prikken voordat je ze op de taart plaatst, zodat ze steviger blijven staan.

Voedingsinformatie:

De voedingswaarde van eetbare cijfers is afhankelijk van het gebruikte fondant en eventuele toevoegingen. Over het algemeen bevatten eetbare cijfers weinig tot geen voedingsstoffen, maar ze kunnen wel bijdragen aan de algehele calorie-inname van de taart. Het is belangrijk om met mate van eetbare cijfers te genieten, vooral als je op dieet bent of een gezonde levensstijl nastreeft.

Gezondheidsvoordelen:

Eetbare cijfers zijn voornamelijk bedoeld als decoratie en hebben geen directe gezondheidsvoordelen. Ze kunnen echter wel bijdragen aan de feestelijke sfeer en het plezier van het eten van taart. Het is belangrijk om te onthouden dat taart over het algemeen als een traktatie wordt beschouwd en niet als een gezonde voedingskeuze. Geniet dus met mate van eetbare cijfers en taart.

Benodigde tijd:

Bereidingstijd: 30 minuten

Droogtijd: 2 uur

Totaal: 2 uur en 30 minuten

Conclusie

Eetbare cijfers zijn een leuke en creatieve manier om je taarten te versieren. Met slechts een paar ingrediënten en benodigdheden kun je zelf eetbare cijfers maken die perfect passen bij elke gelegenheid. Experimenteer met verschillende kleuren en vormen om je taart nog feestelijker te maken. Vergeet niet om met mate van de taart en de eetbare cijfers te genieten, want ze zijn geen gezonde voedingskeuze. Maar af en toe genieten van een feestelijke traktatie is helemaal geen probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *