Etage Taart Maken

Etage Taart Maken

Taart maken en decoreren 3 Taart bekleden met marsepein of fondant
Taart maken en decoreren 3 Taart bekleden met marsepein of fondant from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is een etage taart?

Een etage taart is een prachtige en indrukwekkende taart die bestaat uit meerdere lagen. Elke laag kan een andere smaak hebben en de taart kan worden versierd met verschillende soorten glazuur, fondant of andere decoratieve elementen. Het maken van een etage taart kan een leuke en creatieve activiteit zijn, en het resultaat is altijd een eyecatcher op feestjes en speciale gelegenheden.

Benodigdheden

Om een etage taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Boter
 • Suiker
 • Eieren
 • Bloem
 • Bakpoeder
 • Melk
 • Vanille-extract
 • Zout
 • Glazuur
 • Fondant
 • Decoratieve elementen zoals eetbare bloemen, sprinkles, etc.

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodems voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvormen in met boter en bestuif ze met bloem om ervoor te zorgen dat de taart niet blijft plakken.

Stap 2: Maak het taartbeslag

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Zeef de bloem en bakpoeder samen en voeg dit geleidelijk toe aan het beslag, afwisselend met de melk. Voeg tot slot het vanille-extract en een snufje zout toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Bak de taartbodems

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taartbodems in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken. Haal de taartbodems uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 4: Maak de glazuur en fondant

Terwijl de taartbodems afkoelen, kun je de glazuur en fondant maken. Voor de glazuur, meng poedersuiker met een beetje water of melk totdat je een gladde en dikke consistentie hebt. Voeg eventueel kleurstof toe om de glazuur een kleurtje te geven. Voor de fondant, kneed de fondant goed totdat het zacht en soepel is.

Stap 5: Snijd de taartbodems in lagen

Zodra de taartbodems volledig zijn afgekoeld, kun je ze horizontaal doormidden snijden met een groot mes. Dit geeft je meerdere lagen voor je etage taart. Leg elke laag apart en zorg ervoor dat ze allemaal dezelfde dikte hebben.

Stap 6: Bouw de etage taart op

Begin met de eerste laag taartbodem en bestrijk deze met een dun laagje glazuur. Leg de volgende laag er bovenop en herhaal dit proces totdat alle lagen op elkaar gestapeld zijn. Zorg ervoor dat elke laag goed op elkaar aansluit en recht staat.

Stap 7: Versier de taart

Als de taart volledig is opgebouwd, kun je beginnen met het versieren. Bestrijk de buitenkant van de taart met een dikke laag glazuur om eventuele oneffenheden glad te strijken. Rol de fondant uit tot een dunne plak en bedek de taart hiermee. Snijd overtollige fondant weg en maak eventuele decoraties met behulp van vormpjes of uit de hand. Voeg tot slot nog extra decoratieve elementen toe zoals eetbare bloemen, sprinkles of andere versieringen.

Voedingswaarde

Een etage taart bevat veel calorieën en suikers vanwege de boter, suiker en glazuur. Het is dan ook een traktatie die je met mate moet eten. De voedingswaarden kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de taart en de gebruikte ingrediënten. Het is altijd goed om bewust te zijn van de hoeveelheid taart die je consumeert en dit in evenwicht te brengen met een gezond voedingspatroon.

Gezondheidsvoordelen

Het eten van een etage taart heeft geen directe gezondheidsvoordelen, maar het kan wel bijdragen aan het geluksgevoel en de gezelligheid tijdens feestjes en speciale gelegenheden. Het is belangrijk om te genieten van deze lekkernijen, maar ook om een gebalanceerd dieet te behouden en regelmatig te bewegen.

Bereidingstijd

De bereidingstijd van een etage taart kan variëren, afhankelijk van je ervaring en de complexiteit van het ontwerp. Over het algemeen kun je rekenen op een bereidingstijd van ongeveer 2-3 uur, inclusief het bakken van de taartbodems, het maken van glazuur en fondant, het snijden van de taartbodems en het opbouwen en versieren van de taart.

Baktijd

De baktijd van de taartbodems is ongeveer 25-30 minuten op een temperatuur van 180 graden Celsius. Houd de taartbodems goed in de gaten en controleer regelmatig met een tandenstoker of ze gaar zijn. De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de taartbodems.

Totale tijd

De totale tijd die nodig is om een etage taart te maken is afhankelijk van de bereidingstijd en baktijd, maar ook van de tijd die je besteedt aan het versieren van de taart. Over het algemeen kun je rekenen op een totale tijd van ongeveer 4-5 uur, inclusief het afkoelen van de taartbodems en het opbouwen en versieren van de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *