Gender Taart Hema

Gender Taart Hema

gender reveal taart Taart
gender reveal taart Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

De gender reveal taart van de HEMA is een leuke en spannende manier om het geslacht van je baby bekend te maken aan vrienden en familie. Deze taart heeft een verrassing binnenin, waardoor je het geslacht op een feestelijke manier kunt onthullen. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je deze taart kunt maken. Daarnaast geef ik ook wat extra informatie over de voordelen van het eten van taart en de voedingswaarde van dit recept.

Ingrediënten:

 • 500 gram boter
 • 500 gram suiker
 • 500 gram bloem
 • 8 eieren
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 250 ml melk
 • Roze en blauwe voedselkleurstof
 • Botercrème
 • Fondant

Instructies:

Stap 1: Bereid het beslag

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Meng in een grote kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng opnieuw.

In een aparte kom zeef je de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel, afwisselend met de melk. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat.

Stap 2: Kleur het beslag

Verdeel het beslag gelijkmatig over twee kommen. Voeg aan één kom een paar druppels roze voedselkleurstof toe en meng goed. Voeg aan de andere kom een paar druppels blauwe voedselkleurstof toe en meng ook goed. Je hebt nu een kom met roze beslag en een kom met blauw beslag.

Stap 3: Bak de cakes

Vet twee ronde taartvormen in en verdeel het roze beslag gelijkmatig over één vorm en het blauwe beslag over de andere vorm. Zorg ervoor dat de beslagen mooi egaal zijn verdeeld. Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de cakes volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 4: Maak de botercrème

Voor de botercrème meng je 250 gram boter met 250 gram poedersuiker tot een romig mengsel. Voeg eventueel een beetje melk toe als het mengsel te dik is. Verdeel de botercrème in twee kommen en voeg aan één kom een paar druppels roze voedselkleurstof toe en aan de andere kom een paar druppels blauwe voedselkleurstof. Meng beide mengsels goed door elkaar.

Stap 5: Bouw de taart

Snijd de cakes horizontaal doormidden, zodat je vier plakken cake hebt. Plaats de eerste plak op een taartbord en besmeer deze met een laag roze botercrème. Plaats de tweede plak erbovenop en besmeer deze met een laag blauwe botercrème. Herhaal dit met de derde en vierde plak, afwisselend tussen de kleuren. Zorg ervoor dat de botercrème mooi egaal is verdeeld.

Stap 6: Maak de surprise

Maak van fondant een babyvorm, bijvoorbeeld een babyflesje of een rammelaar. Plaats deze in het midden van de taart, zodat het niet zichtbaar is vanaf de buitenkant.

Stap 7: Decoreer de taart

Bedek de taart met een laag roze of blauwe fondant, afhankelijk van het geslacht van de baby. Versier de taart verder naar wens met bijvoorbeeld sterretjes, hartjes of naamletters. Laat je creativiteit de vrije loop!

Stap 8: Onthul het geslacht

Snijd de taart aan tijdens het gender reveal feest en laat iedereen in spanning afwachten tot het moment van de onthulling. Zodra de taart is aangesneden, zal de verrassing tevoorschijn komen en zal het geslacht van de baby bekend zijn!

Voedingswaarde:

Deze gender reveal taart bevat per portie van 100 gram ongeveer:

 • Calorieën: 350
 • Vetten: 15 gram
 • Koolhydraten: 50 gram
 • Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het eten van taart af en toe wel een positief effect hebben op je humeur. Het is een traktatie die zorgt voor een geluksgevoel en kan helpen bij het vieren van speciale gelegenheden. Geniet dus vooral van deze gender reveal taart tijdens je feest!

Bereidingstijd:

Voor dit recept moet je rekenen op ongeveer 2 uur bereidingstijd, inclusief het bakken en decoreren van de taart.

Baktijd:

De cakes moeten ongeveer 25-30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Totale tijd:

De totale tijd voor dit recept, inclusief bereidingstijd en baktijd, is ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *