Gynzy Taarten Maken

Gynzy Taarten Maken

Verjaardagstaart Gynzy Verjaardagstaart voor op het digibord Gynzy
Verjaardagstaart Gynzy Verjaardagstaart voor op het digibord Gynzy from vanveldhovenlonot1941.blogspot.com
vanveldhovenlonot1941.blogspot.com

Over Gynzy Taarten

Wat zijn Gynzy Taarten?

Gynzy Taarten zijn heerlijke en feestelijke taarten die je zelf kunt maken. Ze zijn geïnspireerd op de bekende taarten uit de Gynzy-app, die kinderen helpen bij het leren van rekenen en andere vakken. Deze taarten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens educatief. Een perfecte traktatie voor een verjaardag of een ander feestelijk moment!

Waarom Gynzy Taarten maken?

Het maken van Gynzy Taarten is niet alleen leuk en lekker, maar het heeft ook een aantal voordelen. Ten eerste zijn deze taarten een leuke manier om kinderen te betrekken bij het bakproces en hen te laten zien hoe leuk en creatief koken kan zijn. Daarnaast kunnen kinderen tijdens het maken van deze taarten ook nog eens spelenderwijs leren. De taarten zijn namelijk gebaseerd op de Gynzy-app, die kinderen helpt bij het leren van verschillende vakken. Zo kunnen ze tijdens het maken van de taarten bijvoorbeeld rekenen of spelling oefenen. Ten slotte kunnen kinderen met deze taarten hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken om de taart helemaal naar hun eigen smaak te maken. Kortom, het maken van Gynzy Taarten is een leuke en leerzame activiteit voor kinderen!

Hoe maak je Gynzy Taarten?

Benodigdheden

Voor het maken van Gynzy Taarten heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram bloem
 • 200 gram suiker
 • 200 gram boter
 • 4 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 zakje bakpoeder
 • Snufje zout
 • 200 ml melk
 • 200 ml slagroom
 • 100 gram poedersuiker
 • Voedingskleurstoffen (optioneel)
 • Decoraties zoals sprinkles, chocolade, fruit (optioneel)

Stappenplan

Volg onderstaand stappenplan om Gynzy Taarten te maken:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng in een kom de bloem, suiker, boter, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en een snufje zout. Kneed het geheel goed door totdat je een stevig deeg hebt. Voeg indien nodig wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartvorm bekleden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de taartvorm. Druk het deeg goed aan en zorg ervoor dat er geen gaten of scheuren in zitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 3: Taartbodem bakken

Bak de taartbodem in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen.

Stap 4: Vulling maken

Terwijl de taartbodem afkoelt, kun je de vulling maken. Klop in een kom de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg eventueel een paar druppels voedingskleurstof toe om de vulling een kleurtje te geven. Mix het geheel goed door totdat de kleur gelijkmatig verdeeld is.

Stap 5: Taart opbouwen

Als de taartbodem volledig is afgekoeld, kun je beginnen met het opbouwen van de taart. Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem. Je kunt eventueel meerdere lagen maken door de taartbodem door te snijden en steeds een laag vulling toe te voegen. Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart mooi glad is.

Stap 6: Taart decoreren

Als de taart is opgebouwd, kun je deze naar eigen smaak decoreren. Gebruik bijvoorbeeld sprinkles, stukjes chocolade, fruit of andere decoraties om de taart feestelijk te maken. Laat je creativiteit de vrije loop!

Stap 7: Serveren en genieten

Als de taart helemaal klaar is, kun je deze serveren aan je gasten. Snijd de taart in mooie stukken en geniet samen van deze heerlijke en feestelijke traktatie!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van Gynzy Taarten kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de taart. Hieronder vind je een indicatie van de voedingswaarde per portie (1/8 van de taart):

 • Calorieën: 350
 • Vetten: 20 gram
 • Koolhydraten: 40 gram
 • Eiwitten: 5 gram
 • Vezels: 1 gram

Houd er rekening mee dat deze waarden kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de taart.

Gezondheidsvoordelen

Het maken en eten van Gynzy Taarten kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Allereerst is het belangrijk om te genieten van lekkere traktaties, zoals taart, als onderdeel van een gebalanceerd dieet. Het is echter ook belangrijk om met mate te genieten van deze lekkernijen, aangezien ze vaak veel calorieën en suiker bevatten. Daarnaast kan het maken van taarten een leuke manier zijn om kinderen meer te betrekken bij het koken en hen bewust te maken van de ingrediënten die ze gebruiken. Door zelf taarten te maken, kunnen kinderen ook experimenteren met gezondere ingrediënten, zoals volkorenmeel en magere zuivelproducten, om de voedingswaarde van de taart te verbeteren. Kortom, het maken en eten van Gynzy Taarten kan een leuke en smakelijke traktatie zijn, maar het is belangrijk om dit met mate te doen en gezonde keuzes te maken.

Benodigde tijd

De totale bereidingstijd voor Gynzy Taarten is ongeveer 2 uur, inclusief het maken van het deeg, het bakken van de taartbodem, het maken van de vulling en het decoreren van de taart. De taartbodem moet een half uur rusten in de koelkast en vervolgens ongeveer 20 minuten bakken in de oven. Het maken van de vulling en het decoreren van de taart kan nog eens 30 minuten tot een uur duren, afhankelijk van je eigen creativiteit en voorkeuren.

Geniet van het maken en eten van je eigen Gynzy Taarten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *