Hartige Taart Deeg Zonder Boter

Hartige Taart Deeg Zonder Boter

Hartige taart zonder deeg It's Not About Cooking Recept
Hartige taart zonder deeg It's Not About Cooking Recept from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingredienten

  • 250 gram bloem
  • 125 ml water
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel zout

Instructies

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de hartige taart. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg vervolgens het water en de olijfolie toe. Kneed het deeg met je handen totdat het een samenhangend geheel vormt.

Stap 2: Deeg rusten

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het rusten in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Hierdoor kan het deeg zich ontspannen en wordt het makkelijker om uit te rollen.

Stap 3: Deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een dunne lap, groot genoeg om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bedekken.

Stap 4: Taartvorm bekleden

Leg het deeg voorzichtig in de taartvorm en druk het aan tegen de bodem en zijkanten. Snijd eventueel overtollig deeg af. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.

Stap 5: Vulling toevoegen

Voeg nu de vulling naar keuze toe aan de taart. Dit kan bijvoorbeeld een mengsel zijn van groenten, kaas en eieren. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Stap 6: Bakken

Plaats de taartvorm in een voorverwarmde oven en bak de hartige taart gedurende de aangegeven tijd in het recept. De baktijd kan variëren, afhankelijk van de gekozen vulling.

Stap 7: Serveren

Haal de hartige taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd de taart in stukken en serveer deze warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van een hartige taart gemaakt met dit deeg hangt af van de gekozen vulling. Het deeg zelf bevat ongeveer 2000 calorieën, verdeeld over meerdere porties.

Gezondheidsvoordelen

Dit hartige taartdeeg zonder boter is een gezondere optie dan traditioneel taartdeeg, omdat er geen boter wordt gebruikt. Olijfolie is een gezonder alternatief en bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die gunstig zijn voor het hart.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 15 minuten.

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 30 minuten, exclusief de tijd om het deeg te laten rusten.

Totale tijd

De totale tijd, inclusief voorbereiding, bereiding en baktijd, bedraagt ongeveer 2 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *