Hartige Taartdeeg Zelf Maken

Hartige Taartdeeg Zelf Maken

Zonder pakjes en zakjes hartige taart deeg My happy kitchen & lifestyle
Zonder pakjes en zakjes hartige taart deeg My happy kitchen & lifestyle from www.myhappykitchen.nl
www.myhappykitchen.nl

Ingredienten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Zeef de bloem in een grote kom en voeg een snufje zout toe. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem. Gebruik je vingers om de boter en bloem te mengen totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.

Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek hierin het ei. Voeg ook het koude water toe. Gebruik je handen om het deeg te kneden totdat het een gladde bal vormt. Voeg indien nodig extra water toe, maar wees voorzichtig dat het deeg niet te nat wordt.

Stap 2: Deeg rusten

Pak het deeg in met plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg steviger en makkelijker om mee te werken.

Stap 3: Deeg uitrollen

Bestuif je werkblad met bloem en haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde vorm van ongeveer 3 millimeter dik.

Stap 4: Taartvorm bekleden

Leg het uitgerolde deeg voorzichtig in een ingevette taartvorm en druk het deeg goed aan in de hoeken en randen van de vorm. Snijd het overtollige deeg langs de randen weg.

Stap 5: Prikken en bakken

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg om te voorkomen dat het tijdens het bakken omhoog komt. Bak de taartbodem 10 minuten voor op 180 graden Celsius.

Stap 6: Vulling toevoegen

Haal de taartbodem uit de oven en voeg de gewenste vulling toe, zoals groenten, vlees of kaas. Bak de hartige taart verder volgens het recept van de vulling.

Nutrition

Een stuk hartige taartdeeg bevat gemiddeld 250 calorieën. De exacte voedingswaarde kan variëren, afhankelijk van de gebruikte vulling.

Gezondheidsvoordelen

Het zelf maken van hartige taartdeeg biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Door de bloem en boter te zeven en met de hand te mengen, behoud je de voedingsstoffen in de ingrediënten. Daarnaast kun je de vulling naar eigen smaak en behoefte aanpassen, waardoor je controle hebt over de hoeveelheid groenten, vlees en kaas die je toevoegt. Hartige taart kan een goede bron zijn van voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en vitaminen, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *