Hema Taart Decoratie

Hema Taart Decoratie

Geen winnende HEMAtaart, wel een leuke belevenis Toetjes en Taarten
Geen winnende HEMAtaart, wel een leuke belevenis Toetjes en Taarten from www.toetjesentaarten.nl
www.toetjesentaarten.nl

Ingredienten:

Om de Hema taart te decoreren heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 Hema taart (vanille of chocolade)
 • 500 ml slagroom
 • 100 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, blauwe bessen)
 • Chocoladeschaafsel
 • Marsepein of fondant
 • Eetbare decoraties (bijvoorbeeld bloemetjes, hartjes, sterretjes)

Bereidingswijze:

Volg deze stappen om de Hema taart te decoreren:

Stap 1: Taart klaarmaken

Begin met het klaarmaken van de Hema taart volgens de instructies op de verpakking. Laat de taart goed afkoelen voordat je begint met decoreren.

Stap 2: Slagroom maken

Klop de slagroom, suiker en vanillesuiker stijf met een mixer. Zorg ervoor dat de slagroom stevig is, maar niet te stijf. Je moet de slagroom nog kunnen spuiten.

Stap 3: Taart vullen

Snijd de Hema taart horizontaal doormidden. Smeer een laag slagroom op de onderste helft van de taart en leg de bovenste helft er weer bovenop. Druk voorzichtig aan zodat de taart goed gevuld is.

Stap 4: Taart bedekken met slagroom

Smeer de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart. Zorg ervoor dat de hele taart bedekt is met een mooie laag slagroom.

Stap 5: Versieren met fruit

Snijd het verse fruit in plakjes of stukjes. Leg het fruit bovenop de taart en druk het voorzichtig in de slagroom. Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, afhankelijk van je smaak en voorkeur.

Stap 6: Chocoladeschaafsel toevoegen

Strooi wat chocoladeschaafsel over de taart voor een extra smaak en decoratie. Je kunt het chocoladeschaafsel kant-en-klaar kopen in de supermarkt of zelf maken door een reep chocolade te schaven met een kaasschaaf.

Stap 7: Marsepein of fondant gebruiken

Als je de taart extra wilt versieren, kun je marsepein of fondant gebruiken. Rol het marsepein of fondant uit tot een dunne plak en bedek hiermee de bovenkant en zijkanten van de taart. Je kunt het marsepein of fondant ook gebruiken om figuurtjes of vormpjes uit te snijden en op de taart te plakken.

Stap 8: Eetbare decoraties toevoegen

Maak de taart helemaal af door eetbare decoraties toe te voegen. Denk hierbij aan bloemetjes, hartjes, sterretjes of andere figuurtjes. Deze decoraties kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt of online bestellen.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de Hema taart decoratie varieert, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Hieronder vind je een indicatie van de voedingswaarde per portie (1/8 van de taart):

 • Calorieën: 350
 • Vetten: 20 gram
 • Koolhydraten: 35 gram
 • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Het eten van een Hema taart decoratie kan een plezierige traktatie zijn voor speciale gelegenheden, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit een calorie- en suikerrijk dessert is. Het is daarom verstandig om te genieten van deze taart met mate.

Bereidingstijd:

De bereidingstijd voor het decoreren van de Hema taart bedraagt ongeveer 30 minuten.

Baktijd:

De baktijd voor de Hema taart is afhankelijk van de instructies op de verpakking. Dit kan variëren van 20 tot 40 minuten.

Totale tijd:

De totale tijd voor het maken en decoreren van de Hema taart bedraagt ongeveer 1 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *