Kersenvulling Taart Maken

Kersenvulling Taart Maken

Chocoladetaart met kersenvulling Chocoladetaart, Taart, Gebak
Chocoladetaart met kersenvulling Chocoladetaart, Taart, Gebak from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 300 gram kersen (vers of uit pot)
  • 150 gram suiker
  • 30 gram maïzena
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter
  • 1 snufje zout
  • 1 taartbodem

Stapsgewijze methode:

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bedek deze met de taartbodem. Prik met een vork gaatjes in de bodem om te voorkomen dat deze omhoog komt tijdens het bakken.

Stap 2: Maak de kersenvulling

Als je verse kersen gebruikt, ontpit ze dan en snijd ze in tweeën. Als je kersen uit pot gebruikt, laat ze dan uitlekken. Meng de suiker, maïzena, citroensap, vanille-extract en een snufje zout in een pan. Voeg de kersen toe en roer goed door. Verwarm het geheel op laag vuur tot de vulling dikker wordt.

Stap 3: Bak de taart

Giet de kersenvulling in de taartbodem en verdeel gelijkmatig. Leg kleine klontjes boter op de vulling. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot de taart goudbruin is.

Stap 4: Laat de taart afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de vulling steviger wordt en de taart gemakkelijker te snijden is.

Stap 5: Serveer en geniet!

Snijd de kersenvulling taart in stukken en serveer. Je kunt de taart eventueel garneren met wat poedersuiker of een toefje slagroom.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van kersenvulling taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Over het algemeen bevat kersenvulling taart ongeveer 250-300 calorieën per portie. Het kan ook koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels bevatten, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten.

Gezondheidsvoordelen:

Kersen zijn een goede bron van vitamines en mineralen, zoals vitamine C en kalium. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verminderen van het risico op bepaalde ziekten. Het eten van kersen kan ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een betere slaapkwaliteit.

Bereidingstijd:

De bereiding van kersenvulling taart duurt ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van hoe snel je de ingrediënten kunt klaarmaken en de taartbodem kunt bakken.

Baktijd:

De baktijd van de kersenvulling taart is ongeveer 30-40 minuten.

Totale tijd:

Inclusief de bereidingstijd en baktijd, duurt het maken van kersenvulling taart ongeveer 50-70 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *