Kruimeldeeg Taart Met Krieken

Kruimeldeeg Taart Met Krieken

Kruimel Roomtaart Recept Ashley Westerman Bruidstaart
Kruimel Roomtaart Recept Ashley Westerman Bruidstaart from martianrock.blogspot.com
martianrock.blogspot.com

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram krieken
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Doe de bloem, boter, suiker, ei en vanille-extract in een kom en meng alles goed door elkaar. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een bal en laat het even rusten in de koelkast.

Stap 2: De kriekenvulling maken

Terwijl het deeg rust, kun je de kriekenvulling maken. Was de krieken en verwijder de pitten. Meng de krieken met de suiker, maïzena en citroensap in een kom. Zet de kom opzij zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om een taartvorm mee te bedekken. Leg het deeg voorzichtig in de taartvorm en druk het goed aan.

Stap 4: De taart vullen

Giet de kriekenvulling in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over het deeg. Zorg ervoor dat de krieken gelijkmatig verspreid zijn, zodat elke hap vol smaak zit.

Stap 5: Het kruimeldeeg maken

Maak het kruimeldeeg door de bloem, boter en suiker in een kom te mengen. Kneed het deeg met je handen tot er kruimels ontstaan. Strooi de kruimels over de kriekenvulling en druk ze voorzichtig aan.

Stap 6: De taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de taart gedurende 40-45 minuten, of totdat het deeg goudbruin is en de krieken bubbelen. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

De kruimeldeeg taart met krieken bevat ongeveer 300 calorieën per portie. Het bevat ook een goede hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen dankzij de krieken.

Gezondheidsvoordelen

Krieken zijn rijk aan antioxidanten, wat kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem. Ze bevatten ook vitamine C, vitamine K en kalium, die allemaal belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *