Luchtige Creme Voor Taart

Luchtige Creme Voor Taart

Botercrème voor het vullen en afsmeren van uw taart Lekker Tafelen
Botercrème voor het vullen en afsmeren van uw taart Lekker Tafelen from lekkertafelen.nl
lekkertafelen.nl

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 500 milliliter melk
  • 50 gram maizena
  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het scheiden van de eieren. Zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt, want anders zal het niet goed stijf worden. Zet de eidooiers apart voor later gebruik.

Stap 2: Eiwitten stijf kloppen

Pak een schone en vetvrije kom en doe hier de eiwitten in. Klop de eiwitten met een mixer op de hoogste stand totdat ze stijf zijn. Voeg vervolgens geleidelijk 100 gram suiker toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen totdat het eiwit glanzend en stevig is.

Stap 3: Crème maken

Neem een steelpan en giet hier de melk in. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de melk. Verwarm de melk op laag vuur totdat het bijna kookt.

In een aparte kom meng je de maizena met de resterende 50 gram suiker. Voeg de eidooiers toe aan het maizena-suikermengsel en roer goed door totdat alles goed gemengd is.

Giet een beetje van de warme melk bij het maizena-suikermengsel en roer goed door. Giet vervolgens het maizena-suikermengsel bij de rest van de melk in de steelpan. Verwarm dit mengsel op laag vuur terwijl je blijft roeren totdat het dikker wordt.

Haal de steelpan van het vuur en laat de crème afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

Stap 4: Crème luchtig maken

Als de crème volledig is afgekoeld, klop je de slagroom stijf in een schone kom. Voeg de slagroom toe aan de crème en spatel voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat de crème luchtig blijft.

Stap 5: Taart vullen

De luchtige crème is nu klaar om gebruikt te worden als vulling voor taarten. Je kunt de crème bijvoorbeeld gebruiken voor een slagroomtaart, een aardbeientaart of een chocoladetaart.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de luchtige crème voor taart kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid en het type ingrediënten dat je gebruikt. Over het algemeen bevat de crème eiwitten, koolhydraten, vetten en suikers.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de luchtige crème voor taart niet per se gezond is, kan het wel een heerlijke traktatie zijn. Het is belangrijk om te genieten van lekkere dingen, maar wel met mate. Probeer een gebalanceerd dieet te behouden en de crème met mate te eten.

Bereidingstijd

20 minuten

Baktijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *