Monchou Vulling Taart Recept

Monchou Vulling Taart Recept

Monchou Taart bakken in de koelkast! Een monchoutaart is bijna de
Monchou Taart bakken in de koelkast! Een monchoutaart is bijna de from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram MonChou
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram biscuitjes
  • 75 gram boter
  • Optioneel: verse vruchten of jam voor de topping

Bereidingswijze

Stap 1: Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn.

Stap 2: Smelt de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Roer goed door elkaar totdat de biscuitjes volledig bedekt zijn met de gesmolten boter.

Stap 3: Bedek de bodem van een taartvorm met het mengsel van biscuitjes en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Klop de slagroom stijf met een handmixer of een garde. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop nog even door totdat alles goed gemengd is.

Stap 5: Mix in een andere kom de MonChou samen met de eieren tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de opgeklopte slagroom en mix nog even door totdat alles goed gemengd is.

Stap 6: Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het MonChou mengsel over de bodem van biscuitjes. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 7: Zet de taartvorm terug in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven.

Stap 8: Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm. Garneer de taart met verse vruchten of een laagje jam naar keuze.

Stap 9: Snijd de taart in punten en serveer. Geniet van deze heerlijke MonChou vulling taart!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vet: 25g

Koolhydraten: 30g

Eiwit: 5g

Gezondheidsvoordelen

MonChou vulling taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. Slagroom bevat vitamine A, D en E, evenals gezonde vetten die belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde huid en het goed functioneren van het immuunsysteem. MonChou is een romige versekaas die calcium en proteïne bevat, wat belangrijk is voor sterke botten en spieren. Het toevoegen van verse vruchten of jam aan de taart geeft het een extra dosis vitamines en antioxidanten. Geniet dus met mate van deze heerlijke taart als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

4 uur

Totale tijd

4 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *