Piepschuim Taartvorm Action

Piepschuim Taartvorm Action

Piepschuim taart 15 cm
Piepschuim taart 15 cm from www.bloemschikwinkel.nl
www.bloemschikwinkel.nl

Wat is een piepschuim taartvorm?

Een piepschuim taartvorm is een handig hulpmiddel bij het maken van heerlijke taarten. Het is gemaakt van piepschuim, ook bekend als polystyreen, en heeft de vorm van een taart. Deze taartvorm is verkrijgbaar bij Action, een populaire winkel waar je allerlei betaalbare huishoudelijke artikelen kunt vinden.

Ingrediënten

Om een taart te maken met behulp van een piepschuim taartvorm, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 150 gram boter
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Snufje zout
 • 350 ml melk
 • 200 gram roomkaas
 • 200 gram poedersuiker
 • Verse vruchten naar keuze

Bereidingswijze

Volg deze stappen om een heerlijke taart te maken met behulp van de piepschuim taartvorm:

Stap 1: Bereid het taartdeeg voor

Meng de bloem, suiker, boter, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een grote kom. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg vervolgens de melk toe en mix opnieuw tot alles goed gemengd is.

Stap 2: Bak de taart

Giet het taartdeeg in de piepschuim taartvorm en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 30-40 minuten, of tot een satéprikker er schoon uit komt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 3: Maak de roomkaasglazuur

Meng de roomkaas en poedersuiker in een kom tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe als het glazuur te dun is, of voeg wat melk toe als het glazuur te dik is.

Stap 4: Versier de taart

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Haal vervolgens voorzichtig de piepschuim taartvorm eraf. Smeer de roomkaasglazuur gelijkmatig over de bovenkant van de taart. Versier de taart met verse vruchten naar keuze.

Voedingswaarde

Een stuk taart gemaakt met behulp van de piepschuim taartvorm bevat gemiddeld 300 calorieën. Het exacte aantal calorieën kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de taart.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel taart niet per se als gezond voedsel wordt beschouwd, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte taart een leuke traktatie zijn. Het is belangrijk om taart met mate te eten en te zorgen voor een gezonde, evenwichtige voeding.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor het maken van een taart met behulp van de piepschuim taartvorm bedraagt ongeveer 1 uur.

Baktijd

De taart moet ongeveer 30-40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Totale tijd

De totale tijd, inclusief bereiding en baktijd, voor het maken van een taart met behulp van de piepschuim taartvorm is ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Conclusie

Met behulp van de piepschuim taartvorm van Action kun je gemakkelijk en snel heerlijke taarten maken. Experimenteer met verschillende smaken en decoraties om je taart uniek en feestelijk te maken. Geniet van je zelfgemaakte taart samen met vrienden en familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *