Shimmer And Shine Taart Bestellen

Shimmer And Shine Taart Bestellen

Juffrouw Taart Shimmer & Shine taart
Juffrouw Taart Shimmer & Shine taart from juffrouwtaartwinsum.blogspot.com
juffrouwtaartwinsum.blogspot.com

Wat is een Shimmer and Shine taart?

Een Shimmer and Shine taart is een kleurrijke en feestelijke taart die perfect is voor een verjaardagsfeestje. Deze taart is geïnspireerd op de populaire kinderserie Shimmer and Shine, waarin twee geestjes magische avonturen beleven. Met een Shimmer and Shine taart maak je het feestje helemaal compleet!

Ingrediënten

Om een Shimmer and Shine taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram boter
 • 300 gram suiker
 • 6 eieren
 • 1 theelepel vanille-extract
 • Voedingskleurstoffen in diverse kleuren
 • Fondant
 • Eetbare decoraties

Instructies

Volg deze stappen om een heerlijke Shimmer and Shine taart te maken:

Stap 1: Bereid het beslag voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Mix de boter en suiker samen tot een romig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.

Stap 2: Verdeel het beslag

Verdeel het beslag over verschillende kommen, afhankelijk van hoeveel kleuren je wilt gebruiken. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed totdat de gewenste kleur is bereikt.

Stap 3: Bak de taarten

Vet de taartvormen in en verdeel het beslag over de vormen. Bak de taarten in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat de taarten volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 4: Maak de icing

Maak ondertussen de icing door de boter te mixen tot een luchtige en romige textuur. Voeg geleidelijk poedersuiker toe en mix goed tot de icing stevig is. Voeg eventueel een beetje melk toe om de icing smeerbaar te maken.

Stap 5: Bouw de taart op

Leg de eerste laag taart op een taartplateau en smeer een laag icing erop. Leg de volgende laag taart er bovenop en herhaal dit proces totdat alle lagen zijn gebruikt. Smeer de resterende icing over de zijkanten en bovenkant van de taart.

Stap 6: Versier de taart

Maak van fondant en eetbare decoraties de Shimmer and Shine figuren en versier de taart hiermee. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een feestelijk geheel van!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van een Shimmer and Shine taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de stukken taart. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

 • Calorieën: 350
 • Vet: 15 gram
 • Koolhydraten: 50 gram
 • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Een Shimmer and Shine taart is natuurlijk geen gezonde keuze, maar af en toe genieten van een feestelijke traktatie kan zeker geen kwaad. Het is belangrijk om in een gebalanceerd dieet ook ruimte te maken voor wat lekkers. Geniet dus met mate van deze heerlijke taart!

Bereidingstijd

De bereidingstijd van een Shimmer and Shine taart is ongeveer 2 uur, inclusief het bakken van de taarten en het versieren van de taart.

Oventijd

De oventijd van een Shimmer and Shine taart is ongeveer 25-30 minuten.

Totale tijd

De totale tijd die nodig is om een Shimmer and Shine taart te maken is ongeveer 2 uur en 30 minuten, inclusief de bereidingstijd en oventijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *