Slagroom Taart Aldi

Slagroom Taart Aldi

Slagroomtaart met aardbeien Dagelijkse kost Recept Recepten
Slagroomtaart met aardbeien Dagelijkse kost Recept Recepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Om een heerlijke slagroom taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • Verse vruchten naar keuze
  • Slagroom voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker en boter in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Vet een springvorm in met boter en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of totdat deze goudbruin is.

Stap 2: De vulling maken

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Snijd de bodem van de taart doormidden, zodat je twee lagen krijgt. Besmeer de onderste laag met een laagje slagroom en leg hier de verse vruchten bovenop. Plaats de bovenste laag erop en bedek de gehele taart met slagroom.

Stap 3: Decoreren

Gebruik een spuitzak om de slagroom op de taart te decoreren. Je kunt hierbij je creativiteit de vrije loop laten en bijvoorbeeld rozetten, toefjes of lijnen maken. Versier de taart vervolgens met wat extra verse vruchten.

Voedingswaarde

Een stuk slagroom taart van Aldi bevat gemiddeld 350 calorieën. Het bevat ook ongeveer 20 gram vet, 35 gram koolhydraten en 4 gram eiwit. Deze waarden kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het stuk taart en de gebruikte ingrediënten.

Gezondheidsvoordelen

Slagroom taart bevat veel calorieën en vet, dus het is belangrijk om er met mate van te genieten. Het kan echter een heerlijke traktatie zijn voor speciale gelegenheden. De verse vruchten die in de taart worden gebruikt, voegen ook voedingsstoffen en vezels toe, waardoor het iets gezonder wordt.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

De voorbereidingstijd voor het maken van een slagroom taart is ongeveer 30 minuten. De taart moet vervolgens 15 minuten in de oven bakken. Het totale tijdsbestek voor het maken van de taart, inclusief voorbereiding en baktijd, is ongeveer 45 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *