Spiegel Taart Maken Recept

Spiegel Taart Maken Recept

Taart met dulce de leche mousse en chocolade spiegel Keukenatelier
Taart met dulce de leche mousse en chocolade spiegel Keukenatelier from keukenatelier.com
keukenatelier.com

Ingrediënten:

– 250 gram biscuitjes

– 125 gram boter

– 500 gram magere kwark

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 1 zakje vanillesuiker

– 2 eetlepels bloem

– 250 ml slagroom

– 1 zakje klopfix

– 1 blikje vruchtenspiegel (bijvoorbeeld aardbeienspiegel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller.

Smelt de boter in een pannetje.

Meng de verkruimelde biscuitjes met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig aan in een springvorm.

Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Vulling maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Klop de kwark, suiker, eieren, vanillesuiker en bloem in een kom tot een glad mengsel.

Giet het kwarkmengsel op de bodem in de springvorm.

Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de taart volledig afkoelen.

Stap 3: Slagroom topping maken

Klop de slagroom met de klopfix stijf.

Smeer de stijfgeklopte slagroom over de afgekoelde taart.

Stap 4: Spiegel maken

Giet de vruchtenspiegel gelijkmatig over de slagroomlaag.

Zet de taart in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde:

Per portie (1/10 van de taart):

– Calorieën: 350

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwitten: 8 gram

– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze spiegel taart bevat magere kwark, wat een goede bron van eiwitten is.

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van spieren.

Daarnaast bevat de taart ook fruit, wat rijk is aan vitamines en antioxidanten.

Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 45 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *