Suikerdeeg Taart

Suikerdeeg Taart

Deze monchoutaart met bastognekoekbodem maakte ik vorige week zondag
Deze monchoutaart met bastognekoekbodem maakte ik vorige week zondag from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram ongezouten boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van het deeg

Begin met het maken van het suikerdeeg. Doe de bloem, boter, basterdsuiker, ei, vanille-extract en een snufje zout in een kom. Meng alles goed door elkaar totdat er een samenhangend deeg ontstaat.

Stap 2: Het vormen van de taartbodem

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol één van de stukken deeg uit tot een ronde plak. Leg de plak in een ingevette taartvorm en druk het deeg goed aan. Snijd eventueel het overtollige deeg aan de randen weg.

Stap 3: Het vullen van de taart

Nu kun je de taart vullen naar eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor banketbakkersroom met vers fruit, jam met slagroom, of een andere vulling naar keuze. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig over de taartbodem wordt verdeeld.

Stap 4: Het maken van het deksel

Rol het tweede stuk deeg uit tot een dunne plak. Je kunt ervoor kiezen om het deeg in stroken te snijden en er een vlechtwerk van te maken, of je kunt het deeg in één stuk over de vulling leggen. Maak eventueel wat decoratieve vormen uit het deeg om de taart mee te versieren.

Stap 5: Het bakken van de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart vervolgens afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van suikerdeeg taart kan variëren, afhankelijk van de gekozen vulling en de grootte van de taart. Gemiddeld bevat een stuk suikerdeeg taart (1/8 van de taart) ongeveer 300-400 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel suikerdeeg taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart wel zorgen voor een geluksmomentje. Het is belangrijk om te genieten van eten, maar wel met mate. Suikerdeeg taart bevat veel suiker en vet, dus het is verstandig om er niet te veel van te eten.

Bereidingstijd

De bereidingstijd van suikerdeeg taart bedraagt ongeveer 30 minuten.

Baktijd

De baktijd van suikerdeeg taart is ongeveer 30-35 minuten.

Totale tijd

De totale tijd die nodig is om suikerdeeg taart te maken, inclusief de bereiding en baktijd, bedraagt ongeveer 1 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *