Taartbodem Maken Voor Kwarktaart

Taartbodem Maken Voor Kwarktaart

KWARKTAART MET GEZONDE BODEM Cotton & Cream
KWARKTAART MET GEZONDE BODEM Cotton & Cream from cottonandcream.nl
cottonandcream.nl

Ingredienten

 • Voor de bodem:
 • 200 gram biscuitjes
 • 100 gram boter
 • Voor de vulling:
 • 500 gram magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 100 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 6 gelatineblaadjes
 • 1 citroen
 • Voor de topping:
 • 250 gram aardbeien
 • 50 gram suiker

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.

Stap 2: Bodem maken

Meng de verkruimelde biscuitjes met de gesmolten boter in een kom. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Gelatine weken

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken.

Stap 4: Kwarkvulling maken

Klop de slagroom stijf met een mixer. Voeg de kwark, suiker en vanillesuiker toe aan de slagroom en mix goed door elkaar. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het kwarkmengsel. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het mengsel.

Stap 5: Gelatine oplossen

Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en doe ze in een pannetje. Verwarm het pannetje op laag vuur en roer de gelatine door totdat het volledig is opgelost.

Stap 6: Mengen

Giet de opgeloste gelatine bij het kwarkmengsel en mix het geheel goed door elkaar.

Stap 7: Taartbodem vullen

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast om op te stijven. Laat de taart minimaal 3 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast staan.

Stap 8: Topping maken

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes en meng ze met de suiker. Laat de aardbeien een half uur staan zodat ze wat sap loslaten.

Stap 9: Taart afmaken

Haal de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeien over de bovenkant. Je kunt de aardbeien naar eigen smaak rangschikken. Zet de taart nog even terug in de koelkast zodat de topping kan opstijven.

Voedingswaarde

Deze taartbodem voor kwarktaart bevat ongeveer 200 calorieën per portie. Het exacte aantal calorieën kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties.

Gezondheidsvoordelen

Deze taartbodem bevat magere kwark, wat een goede bron is van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van onze spieren en dragen bij aan een gezond immuunsysteem. Daarnaast bevat deze taartbodem ook aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het behoud van een gezond immuunsysteem en antioxidanten helpen ons lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor deze taartbodem bedraagt ongeveer 30 minuten, exclusief de tijd om de taart te laten opstijven in de koelkast.

Oventijd

Deze taartbodem hoeft niet in de oven gebakken te worden. Het opstijven gebeurt in de koelkast.

Totale tijd

De totale tijd voor het maken van deze taartbodem, inclusief het opstijven in de koelkast, bedraagt ongeveer 3 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *