Taarten Maken Digibord

Taarten Maken Digibord

blog van meester davy digitale taarten
blog van meester davy digitale taarten from meesterdavyopoeteren.blogspot.com
meesterdavyopoeteren.blogspot.com

Overzicht

Wat is taarten maken op het digibord?

Taarten maken op het digibord is een educatieve activiteit waarbij kinderen leren hoe ze taarten kunnen maken met behulp van een digitaal schoolbord. Het is een leuke en interactieve manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van bakken en koken. Door middel van virtuele ingrediënten en gereedschappen leren kinderen de basisprincipes van het maken van taarten.

Waarom taarten maken op het digibord?

Taarten maken op het digibord biedt verschillende voordelen voor kinderen:

 • Het stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen.
 • Het helpt kinderen om hun fijne motoriek te ontwikkelen.
 • Het moedigt samenwerking en teamwork aan.
 • Het biedt een leuke en interactieve manier om te leren.

Benodigdheden

Om taarten te maken op het digibord heb je de volgende ingrediënten en materialen nodig:

 • Een digitaal schoolbord
 • Een digibordmarker
 • Een computer met een digibordsoftware
 • Een projector
 • Virtuele ingrediënten zoals bloem, suiker, eieren, boter, etc.
 • Virtuele gereedschappen zoals een kom, een mixer, een spatel, etc.

Stappenplan

Hier volgt een stapsgewijze uitleg van hoe je taarten kunt maken op het digibord:

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat het digibord en de projector goed zijn ingesteld en klaar zijn voor gebruik. Start de digibordsoftware op je computer en sluit deze aan op het digibord. Zorg ervoor dat alle benodigde ingrediënten en gereedschappen beschikbaar zijn op het digibord.

Stap 2: Kies een recept

Selecteer een taartrecept op het digibord. Er zijn verschillende recepten beschikbaar, dus kies er een die je aanspreekt. Het recept zal de benodigde ingrediënten en de stappen om de taart te maken bevatten.

Stap 3: Verzamel de ingrediënten

Volg het recept op het digibord en verzamel de virtuele ingrediënten die nodig zijn om de taart te maken. Sleep de ingrediënten naar de virtuele kom op het digibord.

Stap 4: Meng de ingrediënten

Gebruik de virtuele mixer op het digibord om de ingrediënten te mengen. Sleep de mixer over de ingrediënten in de kom totdat alles goed gemengd is.

Stap 5: Bak de taart

Plaats de virtuele taartvorm in de virtuele oven op het digibord en stel de juiste temperatuur en baktijd in. Wacht tot de taart gebakken is en haal deze uit de oven.

Stap 6: Versier de taart

Gebruik de virtuele decoraties op het digibord om de taart te versieren. Voeg bijvoorbeeld slagroom, fruit of chocolade toe aan de taart.

Stap 7: Geniet van de taart

Snijd de virtuele taart in stukken en deel deze uit aan je klasgenoten of geniet er zelf van. Vergeet niet om van elke hap te genieten!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de taart die je maakt op het digibord kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat de virtuele taart op het digibord geen echte voedingswaarde heeft, omdat het slechts een educatieve activiteit is.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de virtuele taart op het digibord geen echte voedingswaarde heeft, kan het maken van taarten op het digibord wel verschillende gezondheidsvoordelen hebben:

 • Het stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen.
 • Het helpt kinderen om nieuwe smaken en texturen te ontdekken.
 • Het moedigt kinderen aan om samen te werken en te communiceren.
 • Het kan het zelfvertrouwen en de zelfexpressie van kinderen vergroten.

Tijd

De totale tijd die nodig is om taarten te maken op het digibord kan variëren, afhankelijk van het recept dat je kiest en de snelheid waarmee je werkt. Hier is een schatting van de benodigde tijd:

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Bereidingstijd: 30 minuten
 • Decoratietijd: 10 minuten
 • Totaal: 50 minuten

Conclusie

Taarten maken op het digibord is een leuke en educatieve activiteit voor kinderen. Het helpt hen om kennis te maken met de wereld van bakken en koken op een interactieve manier. Door het volgen van een recept en het gebruiken van virtuele ingrediënten en gereedschappen leren kinderen de basisprincipes van het maken van taarten. Het stimuleert hun creativiteit, ontwikkelt hun fijne motoriek en moedigt samenwerking aan. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je eigen virtuele taarten op het digibord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *