Trouwpaar Voor Op Taart

Trouwpaar Voor Op Taart

Taart Trouwfiguurtje Bruidspaar op Fiets Kopen? Carnavalsland.nl
Taart Trouwfiguurtje Bruidspaar op Fiets Kopen? Carnavalsland.nl from www.carnavalsland.nl
www.carnavalsland.nl

Ingrediënten

Om het trouwpaar voor op de taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram fondant
  • Voedselkleurstof in verschillende kleuren
  • Eetbare lijm
  • Eetbare glitter
  • Eetbare parels
  • Eetbare stiften
  • Tandenstokers

Bereidingswijze

Volg deze stappen om het trouwpaar voor op de taart te maken:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het klaarzetten van alle benodigde ingrediënten en materialen. Zorg ervoor dat je een schone werkplek hebt waar je het trouwpaar kunt maken.

Stap 2: Fondant kneden

Neem de 500 gram fondant en kneed deze goed door tot het soepel en makkelijk te bewerken is. Als het fondant te droog is, kun je een beetje water toevoegen om het soepeler te maken.

Stap 3: Trouwjurk maken

Neem een stuk fondant en rol dit uit tot een dunne plak. Gebruik een uitsteekvormpje in de vorm van een jurk om de trouwjurk uit te snijden. Gebruik eetbare lijm om de trouwjurk vast te plakken op een tandenstoker.

Stap 4: Trouwpak maken

Neem een ander stuk fondant en rol dit uit tot een dunne plak. Gebruik een uitsteekvormpje in de vorm van een pak om het trouwpak uit te snijden. Gebruik eetbare lijm om het trouwpak vast te plakken op een tandenstoker.

Stap 5: Haar en gezicht maken

Neem een klein stukje wit fondant en vorm hiermee het gezicht van de bruid en bruidegom. Gebruik eetbare stiften om de ogen, neus en mond aan te brengen. Gebruik een klein stukje gekleurd fondant om het haar van de bruid en bruidegom te maken.

Stap 6: Accessoires maken

Maak verschillende accessoires zoals een sluier, een boeket bloemen, een strikje of een hoedje. Gebruik hiervoor verschillende kleuren fondant en vorm ze naar wens. Gebruik eetbare lijm om de accessoires vast te plakken op de tandenstokers.

Stap 7: Versieren

Gebruik eetbare lijm om eetbare glitter en parels aan te brengen op de trouwjurk, het trouwpak en de accessoires. Dit geeft een extra feestelijk effect aan het trouwpaar.

Stap 8: Laat het drogen

Laat het trouwpaar goed drogen voordat je het op de taart plaatst. Zorg ervoor dat het trouwpaar stevig genoeg is om rechtop te staan.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van het trouwpaar voor op de taart hangt af van de gebruikte ingrediënten en de grootte van het trouwpaar. Het is voornamelijk decoratief en wordt meestal niet gegeten.

Gezondheidsvoordelen

Het trouwpaar voor op de taart heeft geen specifieke gezondheidsvoordelen, omdat het voornamelijk een decoratief element is. Het is belangrijk om te genieten van een gezonde en gebalanceerde voeding naast het eten van taart.

Benodigde tijd

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *