Trouwpoppetjes Voor Op Taart

Trouwpoppetjes Voor Op Taart

Tortendekorationen ServiceWelt NonFoodfür Torten & Kuchen online
Tortendekorationen ServiceWelt NonFoodfür Torten & Kuchen online from www.edna.de
www.edna.de

Ingrediënten:

  • 500 gram fondant
  • Voedingskleurstoffen
  • Eetbare lijm
  • Tandenstokers
  • Decoratieve parels of glitter

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het maken van de trouwpoppetjes, is het belangrijk om alle benodigdheden klaar te zetten. Zorg ervoor dat je voldoende fondant hebt en dat je voedingskleurstoffen hebt in de gewenste kleuren. Daarnaast heb je eetbare lijm nodig om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen. Zorg ook voor tandenstokers om de poppetjes stevig op de taart te kunnen plaatsen. Tot slot kun je decoratieve parels of glitter toevoegen om de poppetjes nog mooier te maken.

Stap 2: Vormgeven van de poppetjes

Neem een stuk fondant en kneed het goed door totdat het soepel en makkelijk te bewerken is. Verdeel het fondant in kleine stukjes en voeg voedingskleurstof toe om de gewenste kleuren te krijgen. Begin met het vormgeven van het lichaam van de bruid en bruidegom. Maak kleine balletjes van fondant en vorm deze tot een lichaam. Gebruik eetbare lijm om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen. Maak vervolgens het hoofd, de armen en de benen en bevestig deze ook aan het lichaam.

Stap 3: Details toevoegen

Om de trouwpoppetjes nog realistischer te maken, kun je verschillende details toevoegen. Maak bijvoorbeeld kleine bloemen van fondant en bevestig deze op de jurk van de bruid. Gebruik eetbare lijm om de bloemen vast te plakken. Je kunt ook kleine accessoires maken, zoals een sluier voor de bruid of een hoed voor de bruidegom. Gebruik je creativiteit en maak de poppetjes zo persoonlijk mogelijk.

Stap 4: Stevigheid en stabiliteit

Om ervoor te zorgen dat de trouwpoppetjes stevig op de taart blijven staan, kun je tandenstokers gebruiken. Steek een tandenstoker in het onderste deel van het lichaam van de poppetjes en prik deze vervolgens in de taart. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. Zorg ervoor dat de tandenstokers goed stevig in de taart zitten, zodat de poppetjes niet omvallen.

Stap 5: Afwerking

Als laatste stap kun je de trouwpoppetjes nog verder versieren. Gebruik bijvoorbeeld decoratieve parels of glitter om de poppetjes nog mooier te maken. Je kunt ook kleine details toevoegen, zoals een boeket bloemen in de handen van de bruid of een ring om de vinger van de bruidegom. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de poppetjes helemaal naar jouw wens.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de trouwpoppetjes is afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Fondant bevat over het algemeen veel suiker en calorieën. Het is daarom belangrijk om de poppetjes met mate te eten. Daarnaast zijn er geen specifieke gezondheidsvoordelen verbonden aan het eten van trouwpoppetjes. Ze zijn voornamelijk bedoeld als decoratie voor op een taart.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten
  • Totale tijd: 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *