Unicorn Taart Prijs

Unicorn Taart Prijs

Unicorn taart met paarse dripp EnjoyCakes
Unicorn taart met paarse dripp EnjoyCakes from enjoy-cakes.nl
enjoy-cakes.nl

Wat is een Unicorn Taart?

De magie van een eenhoorn in een taart

Een eenhoorn taart is een heerlijke en kleurrijke lekkernij geïnspireerd op de magische wezens uit sprookjes. Deze taart is versierd met kleurrijke fondant, glitters en andere decoraties om de eenhoornachtige uitstraling te creëren. Het is een perfecte traktatie voor verjaardagsfeestjes, babyshowers of gewoon als een feestelijke traktatie om van te genieten.

Wat is de prijs van een Unicorn Taart?

De kosten van een betoverende traktatie

De prijs van een eenhoorn taart kan variëren, afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de bakkerij waar je het koopt. Gemiddeld kan een eenhoorn taart variëren van €30 tot €100, afhankelijk van je specifieke wensen en behoeften. Het is altijd een goed idee om verschillende bakkerijen te vergelijken en offertes op te vragen om de beste prijs te vinden.

Ingrediënten voor een Unicorn Taart

Een kleurrijke en smakelijke traktatie

Om een heerlijke eenhoorn taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren (roze, blauw, geel, paars)
  • Fondant in verschillende kleuren (roze, blauw, geel, paars)
  • Eetbare glitters
  • Eenhoorn decoraties (optioneel)

Bereidingswijze voor een Unicorn Taart

Een stapsgewijze handleiding voor een magische traktatie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: In een grote kom, meng de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.

Stap 3: Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven het mengsel en vouw voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is.

Stap 4: Verdeel het beslag gelijkmatig over vier aparte kommen. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed tot de gewenste kleur is bereikt.

Stap 5: Schep het gekleurde beslag in de taartvorm, beginnend met de eerste kleur en eindigend met de laatste kleur. Zorg ervoor dat je het beslag voorzichtig in lagen op elkaar schenkt, zodat de kleuren niet mengen.

Stap 6: Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 7: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt. Bestrijk de onderste laag met botercrème en leg de bovenste laag er bovenop.

Stap 8: Rol het gekleurde fondant uit en bedek de taart volledig met de fondant. Snijd eventuele overtollige fondant weg. Decoreer de taart met eetbare glitters en eenhoorn decoraties naar keuze.

Voedingswaarde

Geniet van deze magische traktatie, maar met mate

Een portie eenhoorn taart (1/12 van de taart) bevat ongeveer 350 calorieën, 20 gram vet, 40 gram koolhydraten en 4 gram eiwit. Het is belangrijk om te onthouden dat deze waarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke ingrediënten en portiegrootte.

Gezondheidsvoordelen

Een traktatie vol vreugde en kleur

Hoewel een eenhoorn taart geen specifieke gezondheidsvoordelen heeft, kan het wel bijdragen aan het geluksgevoel en de vreugde tijdens speciale gelegenheden. Het eten van een kleurrijke en feestelijke traktatie kan een positief effect hebben op ons humeur en ons helpen ontspannen en genieten van het moment.

Voorbereidingstijd, Baktijd en Totale tijd

Neem de tijd om te genieten van het bakproces

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *