Waar Koop Ik Marsepein Voor Een Taart

Waar Koop Ik Marsepein Voor Een Taart

Hobbyloes Marsepein taarten.
Hobbyloes Marsepein taarten. from hobbyloes.blogspot.com
hobbyloes.blogspot.com

Als je een taart wilt maken en marsepein nodig hebt, vraag je je misschien af waar je marsepein kunt kopen. Gelukkig is marsepein vrij gemakkelijk verkrijgbaar en je kunt het vinden bij verschillende winkels en online. Hier zijn enkele plaatsen waar je marsepein kunt kopen voor je taart.

Bakkerswinkels

Een van de beste plaatsen om marsepein te kopen is bij een bakkerswinkel. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan bakproducten, waaronder marsepein. Je kunt marsepein kopen in verschillende kleuren en maten, afhankelijk van je behoeften. Bakkerswinkels hebben meestal ook deskundig personeel dat je kan helpen bij het kiezen van de juiste marsepein voor je taart.

Supermarkten

Supermarkten zijn ook een goede plek om marsepein te kopen. Veel supermarkten hebben een bakafdeling waar je verschillende bakbenodigdheden kunt vinden, waaronder marsepein. Het voordeel van het kopen van marsepein in een supermarkt is dat je alles wat je nodig hebt op één plek kunt vinden. Supermarkten hebben vaak ook een ruime keuze aan marsepein, dus je kunt de kleur en grootte kiezen die het beste bij je taart past.

Online winkels

Als je liever vanuit huis winkelt, kun je ook marsepein online kopen. Er zijn veel online winkels die gespecialiseerd zijn in bakbenodigdheden en marsepein aanbieden. Het voordeel van online winkelen is dat je een breed assortiment aan marsepein kunt vinden en het gemakkelijk kunt vergelijken voordat je een keuze maakt. Daarnaast worden veel online winkels vaak bij je thuis bezorgd, wat het winkelen nog gemakkelijker maakt.

Ingrediëntenlijst

Om marsepein voor een taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram amandelen
 • 200 gram poedersuiker
 • 1 eiwit
 • 1 theelepel amandelextract
 • Optioneel: kleurstoffen voor het kleuren van de marsepein

Instructies

Volg deze stappen om marsepein voor je taart te maken:

 1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel.
 2. Voeg de poedersuiker toe aan de gemalen amandelen en meng goed.
 3. Voeg het eiwit en het amandelextract toe aan het mengsel en kneed goed tot een gladde massa.
 4. Als je de marsepein wilt kleuren, verdeel het mengsel dan in verschillende porties en voeg kleurstof toe aan elke portie. Kneed de kleurstof goed door de marsepein totdat de gewenste kleur is bereikt.
 5. Verpak de marsepein in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast voordat je het gebruikt.

Stapsgewijze methode

Stap 1: Maal de amandelen fijn

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel totdat ze een fijne poederachtige consistentie hebben.

Stap 2: Voeg de poedersuiker toe

Voeg de poedersuiker toe aan de gemalen amandelen en meng goed totdat alles goed is gecombineerd.

Stap 3: Voeg het eiwit en amandelextract toe

Voeg het eiwit en het amandelextract toe aan het mengsel en kneed goed tot een gladde massa. Het eiwit zorgt ervoor dat de marsepein goed samenkomt en het amandelextract geeft de marsepein een heerlijke amandelsmaak.

Stap 4: Kleur de marsepein (optioneel)

Als je de marsepein wilt kleuren, verdeel het mengsel dan in verschillende porties en voeg kleurstof toe aan elke portie. Kneed de kleurstof goed door de marsepein totdat de gewenste kleur is bereikt. Je kunt verschillende kleuren gebruiken om je taart te versieren.

Stap 5: Laat de marsepein rusten

Verpak de marsepein in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast voordat je het gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de marsepein stevig wordt en gemakkelijker te bewerken is.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van marsepein kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Over het algemeen bevat marsepein veel calorieën en vetten vanwege het gebruik van amandelen en suiker. Het is belangrijk om marsepein met mate te eten, vooral als je op je gewicht let. Hier is een algemene schatting van de voedingswaarde van marsepein:

 • Calorieën: ongeveer 150-200 per 100 gram
 • Vetten: ongeveer 10-15 gram per 100 gram
 • Koolhydraten: ongeveer 15-20 gram per 100 gram
 • Eiwitten: ongeveer 2-5 gram per 100 gram

Houd er rekening mee dat deze waarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke ingrediënten en verhoudingen die je gebruikt bij het maken van marsepein.

Gezondheidsvoordelen

Marsepein heeft enkele gezondheidsvoordelen, vooral vanwege de amandelen die erin worden gebruikt. Amandelen zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Ze kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Daarnaast bevat marsepein ook eiwitten, wat essentieel is voor de opbouw en reparatie van spieren en weefsels. Het kan ook een goede bron van energie zijn, vooral tijdens intensieve fysieke activiteit.

Bereidingstijd, kooktijd en totale tijd

De bereidingstijd voor het maken van marsepein is ongeveer 20-30 minuten. Het duurt even voordat de amandelen fijn gemalen zijn en het mengsel goed gekneed is.

Er is geen kooktijd nodig, omdat de marsepein niet wordt gekookt. Het mengsel wordt alleen gekneed en daarna in de koelkast gezet om op te stijven.

De totale tijd, inclusief de bereidingstijd en de tijd om de marsepein te laten rusten in de koelkast, is ongeveer 1-2 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *