Daim Taart Aldi
Ingrediënten:
Voor de taartbodem:
– 200 gram biscuitjes
– 100 gram boter, gesmolten
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling:
– 200 gram pure chocolade
– 250 milliliter slagroom
– 100 gram suiker
– 4 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 150 gram Daim chocoladerepen, fijngehakt
Voor de topping:
– 200 milliliter slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– Handvol Daim chocoladerepen, ter decoratie
Bereidingswijze:
Stap 1: Maak de taartbodem
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Meng de verkruimelde biscuitjes met de gesmolten boter, suiker en vanille-extract in een kom. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.
Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette taartvorm. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Stap 2: Maak de vulling
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Verwarm hiervoor een pan met een laagje water en plaats hierbovenop een hittebestendige kom. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de kom. Laat de chocolade langzaam smelten terwijl je af en toe roert.
Klop in een andere kom de slagroom, suiker, eieren en vanille-extract door elkaar. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het roommengsel en meng goed door elkaar.
Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de fijngehakte Daim chocoladerepen gelijkmatig over de bodem. Giet vervolgens het chocolademengsel over de Daim chocoladerepen.
Stap 3: Bak de taart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 30-35 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden.
Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je de topping erop doet.
Stap 4: Maak de topping
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract stijf. Verdeel de opgeklopte slagroom over de afgekoelde taart en strijk glad met een spatel.
Garneer de taart met een handvol fijngehakte Daim chocoladerepen.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 punt taart
Calorieën: 400
Totaal vet: 25 gram
Verzadigd vet: 15 gram
Cholesterol: 100 mg
Natrium: 100 mg
Totaal koolhydraten: 40 gram
Vezels: 2 gram
Suikers: 30 gram
Eiwit: 6 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze Daim taart zeker geen gezonde keuze is vanwege het hoge gehalte aan suiker en vet, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te onthouden dat het eten van een gebalanceerd dieet en het beoefenen van een gezonde levensstijl de sleutel is tot het behouden van een goede gezondheid.
Deze taart bevat echter wel enkele voedingsstoffen, zoals eiwitten uit de eieren en slagroom, evenals wat vezels uit de biscuitjes. Het is belangrijk om te genieten van dit soort traktaties met mate en te combineren met gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur en 5 minuten