Albert Heijn Taarten Maken

Albert Heijn Taarten Maken

Worteltaartjes Recept Allerhande Albert Heijn
Worteltaartjes Recept Allerhande Albert Heijn from www.ah.be
www.ah.be

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker

Benodigdheden

  • Springvorm (24 cm)
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Steelpan
  • Keukenmachine
  • Koelkast

Bereidingswijze

1. Bereid de bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mix de bloem, boter, suiker, 1 ei, vanillesuiker en zout in een kom tot een stevig deeg.

Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.

Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat afkoelen.

2. Maak de chocolademousse

Smelt de pure chocolade au bain-marie in een steelpan.

Klop ondertussen 2 eieren met 50 gram suiker luchtig in een kom.

Giet de gesmolten chocolade bij het eimengsel en mix goed door elkaar.

Klop in een andere kom 250 ml slagroom stijf en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

Verdeel de chocolademousse over de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.

3. Maak de aardbeientopping

Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

Klop 250 ml slagroom met 50 gram suiker stijf.

Verdeel de slagroom over de chocolademousse en leg daar de plakjes aardbei op.

Bestrooi de taart tot slot met poedersuiker.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350

Eiwitten: 5 gram

Koolhydraten: 25 gram

Vetten: 25 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen.

Chocolade bevat flavonoïden, die een positief effect kunnen hebben op het hart- en vaatstelsel. Daarnaast kan chocolade ook een positief effect hebben op de stemming en het stressniveau verlagen.

Voorbereidingstijd

20 minuten

Baktijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *