Preitaart Met Gehakt En Bladerdeeg

Preitaart Met Gehakt En Bladerdeeg

Preitaart recept met gehakt en kaas Uit Paulines Keuken
Preitaart recept met gehakt en kaas Uit Paulines Keuken from uitpaulineskeuken.nl
uitpaulineskeuken.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 1 ei

– 1 snufje zout

– 2 eetlepels koud water

Voor de vulling:

– 500 gram rundergehakt

– 2 preien

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 150 gram geraspte kaas

– 3 eieren

– 200 ml slagroom

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Voor het deeg:

1. Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom.

2. Voeg het koude water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

3. Laat het deeg rusten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de preien in dunne ringen en de ui en knoflook fijn.

3. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin het gehakt rul.

4. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze kort mee.

5. Voeg de prei toe en bak deze mee totdat deze zacht is.

6. Breng het gehakt-prei mengsel op smaak met tijm, paprikapoeder, zout en peper.

7. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die groot genoeg is om de taartvorm te bedekken.

8. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

9. Verdeel het gehakt-prei mengsel over de taartbodem.

10. Meng de eieren en slagroom in een kom en giet dit over de vulling.

11. Bestrooi de taart met geraspte kaas.

12. Bak de preitaart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 400 kcal

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwitten: 15 gram

Gezondheidsvoordelen:

Preitaart met gehakt en bladerdeeg bevat veel groenten, eiwitten en vezels. Het is een voedzame maaltijd die je energie geeft en zorgt voor een verzadigd gevoel. Prei is rijk aan vitamine C, vitamine K en foliumzuur, wat bijdraagt aan een gezond immuunsysteem en een goede werking van het zenuwstelsel. Het gehakt zorgt voor de benodigde eiwitten en ijzer, terwijl het bladerdeeg zorgt voor een krokante en smaakvolle korst. Kortom, deze preitaart is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bereiding: 30 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *