Zelf Appeltaart Deeg Maken

Zelf Appeltaart Deeg Maken

Appeltaart Deeg Zelf Maken Sally Stewart Bruidstaart
Appeltaart Deeg Zelf Maken Sally Stewart Bruidstaart from marun-sakat.blogspot.com
marun-sakat.blogspot.com

Ingrediënten

Om zelf appeltaart deeg te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract

Gezondheidsvoordelen

Appeltaart kan een aantal gezondheidsvoordelen hebben. Appels bevatten vezels, vitamine C en antioxidanten. Deze kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Natuurlijk moet appeltaart wel met mate gegeten worden, omdat het ook suiker en calorieën bevat.

Bereiding

Stap 1: Doe de bloem, boter, suiker, ei, zout en vanille-extract in een grote kom. Meng alles met je handen tot een kruimelig deeg.

Stap 2: Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een bal. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 3: Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het deeg steviger wordt en makkelijker te bewerken is.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 5: Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee gelijke stukken. Rol één van de stukken uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm.

Stap 6: Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het goed aan in de randen.

Stap 7: Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Meng de plakjes appel met suiker, kaneel en eventueel rozijnen.

Stap 8: Vul de taartvorm met het appelmengsel.

Stap 9: Rol het tweede stuk deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg over de vulling heen en druk de randen goed aan.

Stap 10: Maak een paar kleine sneetjes in het deeg om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.

Stap 11: Bak de appeltaart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Stap 12: Laat de appeltaart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van zelfgemaakte appeltaart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Over het algemeen bevat appeltaart echter veel calorieën, suiker en vet. Het is daarom belangrijk om er met mate van te genieten.

Benodigde tijd

Voor het maken van zelf appeltaart deeg moet je rekening houden met de volgende tijden:

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur

Met deze instructies en ingrediënten kun je een heerlijke appeltaart maken. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *