Chocoladetaart Recept Simpel
Ingrediënten:
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
Bereidingswijze:
Stap 1: Smelt de chocolade en boter
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breek de pure chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom en smelt dit au bain-marie. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
Roer regelmatig door totdat de chocolade en boter volledig gesmolten zijn. Haal de kom van de pan met heet water en laat het mengsel iets afkoelen.
Stap 2: Meng de suiker en eieren
Neem een grote kom en voeg de suiker toe. Breek de eieren één voor één boven de kom en meng dit goed door elkaar. Klop het mengsel met een garde totdat het licht en luchtig is.
Stap 3: Voeg de gesmolten chocolade toe
Giet het gesmolten chocolademengsel bij het suiker-eimengsel en meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en er geen klontjes meer zijn.
Stap 4: Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe
Zeef de bloem boven het chocolademengsel en voeg ook het bakpoeder en het snufje zout toe. Meng dit alles goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.
Stap 5: Vet de bakvorm in
Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif deze met een beetje bloem. Hierdoor zal de chocoladetaart straks makkelijk loslaten uit de vorm.
Stap 6: Bak de chocoladetaart
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de chocoladetaart in ongeveer 25-30 minuten gaar.
De taart is gaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt. Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de bakvorm.
Voedingswaarde:
Deze chocoladetaart bevat per portie van 100 gram ongeveer:
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 6 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 2 gram
Gezondheidsvoordelen
Chocolade kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Pure chocolade bevat veel antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast kan chocolade het humeur verbeteren en stress verminderen.
Let er wel op dat chocolade ook veel calorieën en suiker kan bevatten, dus geniet met mate.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 25-30 minuten
Totaal: 40-45 minuten