Vegan Hartige Taart Ah

Vegan Hartige Taart Ah

Vegan hartige taart Peas Maker
Vegan hartige taart Peas Maker from www.peasmaker.nl
www.peasmaker.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram plantaardige margarine
  • 100 milliliter water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 gram vegan kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem en margarine in een kom tot een kruimelig deeg. Voeg geleidelijk water toe en kneed tot een stevige bal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Vulling bereiden

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout, peper, oregano en basilicum.

Stap 3: De taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Halveer de cherrytomaten en leg ze bovenop de vulling. Bestrooi de taart met geraspte vegan kaas.

Stap 4: Bakken

Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vetten: 15g

Koolhydraten: 20g

Eiwitten: 8g

Gezondheidsvoordelen:

Deze vegan hartige taart is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond! Door het gebruik van plantaardige ingrediënten is de taart vrij van cholesterol en bevat het veel vezels. De groenten in de vulling zorgen voor een goede dosis vitamines en mineralen, terwijl de vegan kaas zorgt voor een hartige smaak zonder het gebruik van dierlijke producten. Door regelmatig plantaardige maaltijden te eten, draag je bij aan een gezond eetpatroon en verminder je de impact op het milieu.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *