Hazelnoot Vulling Voor Taart

Hazelnoot Vulling Voor Taart

Hazelnoot chocolade taart met meringue Taart, Chocolade taarten, Cupcakes
Hazelnoot chocolade taart met meringue Taart, Chocolade taarten, Cupcakes from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram hazelnoten
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 ml melk

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de hazelnoten voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verspreid de hazelnoten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.

Stap 2: Maak de vulling

In een grote kom, combineer de gehakte hazelnoten, suiker, honing, vanille-extract en zout. Meng goed door elkaar.

Stap 3: Voeg de boter toe

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de gesmolten boter toe aan het hazelnootmengsel en meng goed door elkaar.

Stap 4: Voeg de eieren toe

Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg de losgeklopte eieren toe aan het hazelnootmengsel en meng goed door elkaar.

Stap 5: Voeg de melk toe

Giet de melk langzaam bij het hazelnootmengsel en meng goed door elkaar tot een gladde massa.

Stap 6: Bak de vulling

Giet de hazelnootvulling in een ingevette taartvorm. Bak de taart gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vulling stevig is en goudbruin van kleur.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak

Calorieën: 250

Vet: 18 gram

Koolhydraten: 20 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hazelnoten zijn rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten veel vitamine E, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem. Daarnaast zijn hazelnoten een goede bron van vezels en eiwitten, wat helpt bij een gezonde spijsvertering en het behoud van spiermassa.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *