Hazelnoot Vulling Voor Taart
Ingrediënten
- 200 gram hazelnoten
- 150 gram suiker
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 100 ml melk
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de hazelnoten voor
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verspreid de hazelnoten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
Stap 2: Maak de vulling
In een grote kom, combineer de gehakte hazelnoten, suiker, honing, vanille-extract en zout. Meng goed door elkaar.
Stap 3: Voeg de boter toe
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de gesmolten boter toe aan het hazelnootmengsel en meng goed door elkaar.
Stap 4: Voeg de eieren toe
Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg de losgeklopte eieren toe aan het hazelnootmengsel en meng goed door elkaar.
Stap 5: Voeg de melk toe
Giet de melk langzaam bij het hazelnootmengsel en meng goed door elkaar tot een gladde massa.
Stap 6: Bak de vulling
Giet de hazelnootvulling in een ingevette taartvorm. Bak de taart gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vulling stevig is en goudbruin van kleur.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 plak
Calorieën: 250
Vet: 18 gram
Koolhydraten: 20 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Hazelnoten zijn rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten veel vitamine E, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem. Daarnaast zijn hazelnoten een goede bron van vezels en eiwitten, wat helpt bij een gezonde spijsvertering en het behoud van spiermassa.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 50 minuten