Creme Maken Taart

Creme Maken Taart

Recept Mascarpone Vulling Taart Peter Brown Bruidstaart
Recept Mascarpone Vulling Taart Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de creme:

– 500 ml melk

– 4 eierdooiers

– 100 gram suiker

– 40 gram maizena

– 1 vanillestokje

– Snufje zout

Voor de taart:

– 1 taartbodem

– Vers fruit naar keuze

– Eventueel slagroom voor decoratie

Bereidingswijze

1. Begin met het splitsen van de eieren. Bewaar de eiwitten voor een ander recept.

2. Verwarm de melk in een pan op laag vuur, samen met het opengesneden vanillestokje.

3. In een kom, meng de suiker en de maizena. Voeg hier de eierdooiers aan toe en meng goed door elkaar.

4. Haal het vanillestokje uit de melk en voeg de melk langzaam toe aan het eiermengsel, terwijl je goed blijft roeren.

5. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, totdat de creme dikker wordt.

6. Voeg een snufje zout toe en roer nogmaals goed door.

7. Laat de creme afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast om verder op te stijven.

8. Bereid ondertussen de taartbodem volgens het recept of gebruik een kant-en-klare bodem.

9. Haal de creme uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.

10. Snijd het verse fruit naar keuze in plakjes en leg deze bovenop de creme.

11. Voor een extra feestelijke touch, kun je ook nog wat slagroom op de taart spuiten.

12. Zet de taart in de koelkast om verder op te stijven.

13. Serveer de taart gekoeld en geniet van deze heerlijke zelfgemaakte traktatie!

Voedingswaarde

Per portie:

– Calorieën: 250

– Vet: 10 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze zelfgemaakte taart met creme en vers fruit bevat een goede hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen. Het verse fruit zorgt voor een natuurlijke zoetheid en bevat ook antioxidanten die goed zijn voor het immuunsysteem. De creme is gemaakt van melk en eieren, wat een goede bron is van eiwitten en calcium. Eiwitten zijn essentieel voor de groei en reparatie van cellen in ons lichaam, terwijl calcium belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 15 minuten

– Kooktijd: 15 minuten

– Totale tijd: 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *