Marco Oste Taart

Marco Oste Taart

Pin op patisserie
Pin op patisserie from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram margarine
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 200 gram gemengde noten
  • 200 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de margarine in een steelpan op laag vuur.

Doe de gesmolten margarine, suiker, eieren, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en melk in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 2: Noten en rozijnen toevoegen

Hak de gemengde noten grof en voeg ze toe aan het beslag.

Voeg ook de rozijnen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Stap 3: Taart bakken

Vet een taartvorm in met wat margarine en giet het beslag in de vorm.

Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 350

Vet: 18 gram

Koolhydraten: 45 gram

Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat gezonde vetten uit de noten, die goed zijn voor je hart en bloedvaten.

Het bevat ook vezels uit de rozijnen, die je spijsvertering bevorderen.

Daarnaast is deze taart een bron van energie door de koolhydraten en bevatten de eieren en melk belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en calcium.

Benodigde tijd:

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *