Marco Oste Taart
Ingrediënten:
- 200 gram margarine
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml melk
- 200 gram gemengde noten
- 200 gram rozijnen
Bereidingswijze:
Stap 1: Deeg maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de margarine in een steelpan op laag vuur.
Doe de gesmolten margarine, suiker, eieren, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en melk in een kom en meng goed door elkaar.
Stap 2: Noten en rozijnen toevoegen
Hak de gemengde noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Voeg ook de rozijnen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
Stap 3: Taart bakken
Vet een taartvorm in met wat margarine en giet het beslag in de vorm.
Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 plak taart
Calorieën: 350
Vet: 18 gram
Koolhydraten: 45 gram
Eiwit: 6 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat gezonde vetten uit de noten, die goed zijn voor je hart en bloedvaten.
Het bevat ook vezels uit de rozijnen, die je spijsvertering bevorderen.
Daarnaast is deze taart een bron van energie door de koolhydraten en bevatten de eieren en melk belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en calcium.
Benodigde tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur