Paardentaart Recept Penny

Paardentaart Recept Penny

Taartlust Paarden taart
Taartlust Paarden taart from taartlust.blogspot.com
taartlust.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram kokosolie
  • 1 theelepel kaneel

Voor de vulling:

  • 500 gram appels
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram honing
  • 50 gram kokosrasp

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de havermout, dadels, amandelen, kokosolie en kaneel in een blender en mix tot een plakkerig mengsel. Vet een taartvorm in met wat kokosolie en verdeel het mengsel over de bodem. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: De vulling bereiden

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de appels, rozijnen, walnoten, citroensap en vanille-extract in een pan en verwarm op laag vuur. Laat de vulling ongeveer 10 minuten pruttelen, zodat de appels zacht worden en de smaken goed kunnen mengen.

Stap 3: De taart afmaken

Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Meng de Griekse yoghurt en honing in een kom en schep dit over de vulling. Strooi de kokosrasp over de taart als finishing touch.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vezels: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze paardentaart zit boordevol gezonde ingrediënten. Havermout bevat veel vezels en geeft langdurige energie. Dadels zijn een goede bron van natuurlijke suikers en bevatten veel mineralen. Amandelen zijn rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Appels bevatten veel vitamines en antioxidanten. Rozijnen zijn een bron van vezels en walnoten bevatten omega-3 vetzuren. Griekse yoghurt is een goede bron van eiwitten en probiotica. Kokosrasp bevat gezonde vetten en vezels.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bakken: 10 minuten
  • Totaal: 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *