Mastenbroek Edam Taarten

Mastenbroek Edam Taarten

Hazelnoot/slagroom slof Banketbakkerij Mastenbroek
Hazelnoot/slagroom slof Banketbakkerij Mastenbroek from www.mastenbroek-banket.nl
www.mastenbroek-banket.nl

Wat zijn Mastenbroek Edam Taarten?

Mastenbroek Edam Taarten zijn heerlijke taarten die hun oorsprong vinden in het Nederlandse dorpje Mastenbroek. Deze taarten zijn gemaakt van een luchtige, boterachtige korstdeeg gevuld met een romige en zoete vulling op basis van Edam kaas. Ze zijn perfect voor bij de koffie of als dessert na een maaltijd.

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter, in blokjes
  • 100 gram suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 gram Edam kaas, geraspt
  • 2 eetlepels maizena
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • poedersuiker, voor het bestrooien

Bereidingswijze

Stap 1: Begin met het maken van het korstdeeg. Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom. Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf ze met je vingers door de bloem totdat het mengsel op fijne kruimels lijkt. Voeg het losgeklopte ei toe en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter.

Stap 3: Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel die iets groter is dan de diameter van de taartvorm. Leg het deeg in de taartvorm en druk het voorzichtig aan op de bodem en zijkanten.

Stap 4: Maak nu de vulling. Meng de geraspte Edam kaas en maizena in een kom. Verwarm de melk in een pan op laag vuur en voeg de kaasmix toe. Roer goed door totdat de kaas is gesmolten en het mengsel dikker begint te worden. Voeg het vanille-extract toe en roer nogmaals goed door.

Stap 5: Giet de kaasvulling in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de korst goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.

Stap 6: Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 taartpunt

Calorieën: 350

Vet: 20g

Koolhydraten: 35g

Eiwit: 8g

Gezondheidsvoordelen

Mastenbroek Edam Taarten bevatten Edam kaas, dat rijk is aan calcium en proteïne. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden, terwijl proteïne helpt bij het opbouwen en repareren van weefsels in ons lichaam. Deze taarten kunnen een goede bron van energie zijn dankzij de koolhydraten en vetten in de korst en vulling.

Voorbereidingstijd: 45 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 1 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *