Mon Chou Taart Met Bastogne

Mon Chou Taart Met Bastogne

Monchou taart met fruit en bodem van bastogne
Monchou taart met fruit en bodem van bastogne from www.pinterest.de
www.pinterest.de

Ingrediënten:

  • 200 gram Bastogne koekjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 400 gram Mon Chou (roomkaas)
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: vers fruit of slagroom voor decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de Bastogne koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn verkruimeld zijn.

Smelt de boter in een pan op laag vuur of in de magnetron.

Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes totdat alles goed gemengd is.

Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een ingevette taartvorm en zet het in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: De vulling maken

Klop de Mon Chou, slagroom, suiker, eieren en vanille-extract samen in een kom tot een glad mengsel.

Giet het mengsel over de koekjesbodem in de taartvorm.

Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 3: Het bakken

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Bak de taart in het midden van de oven gedurende 50-60 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden.

Laat de taart volledig afkoelen in de taartvorm voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 4: Het serveren

Haal de taart voorzichtig uit de taartvorm en plaats hem op een serveerschaal.

Decoreer de taart eventueel met vers fruit of slagroom.

Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Aantal porties: 8

Calorieën per portie: 380

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 34 gram

Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze mon chou taart met bastogne bevat calcium uit de roomkaas, wat goed is voor de botten en tanden. De taart bevat ook vitamine A en vitamine C uit het fruit, wat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Het is echter belangrijk om deze taart met mate te eten vanwege het hoge gehalte aan vet en suiker.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

50-60 minuten

Totale tijd:

1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *