Myrtille Taart

Myrtille Taart

Tarte aux myrtilles
Tarte aux myrtilles from pupillesetgourmandises.blogspot.com
pupillesetgourmandises.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 100 gram suiker

– 1 ei

– 1 snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram verse myrtilles

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels maïzena

– 1 eetlepel citroensap

Voor de crumble topping:

– 100 gram bloem

– 75 gram boter

– 75 gram suiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng in een kom de bloem, boter, suiker, ei en zout tot een deeg. Kneed het deeg goed door en laat het vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een taartvorm.

Stap 4: Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak de bodem blind in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Stap 5: Meng in een kom de myrtilles, suiker, maïzena en citroensap.

Stap 6: Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het myrtille mengsel over de bodem.

Stap 7: Meng in een andere kom de bloem, boter en suiker tot een kruimelig mengsel.

Stap 8: Verdeel de crumble topping over de myrtilles.

Stap 9: Bak de taart in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de topping goudbruin is.

Stap 10: Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 250 per portie

– Vet: 10 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Myrtilles bevatten veel antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

– Ze kunnen de gezondheid van de ogen verbeteren en helpen bij het voorkomen van oogproblemen zoals maculadegeneratie.

– Myrtilles zijn rijk aan vitamine C en kunnen het immuunsysteem versterken.

– Ze bevatten ook vezels, wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering.

Prep Tijd:

30 minuten

Kooktijd:

45 minuten

Totaal Tijd:

1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *