Taart Met Zelfrijzende Bloem
Ingrediënten:
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- 200 gram jam naar keuze
- Poedersuiker ter decoratie
Instructies:
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
Stap 2: Mengen van de ingrediënten
Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een licht en luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de zelfrijzende bloem en het snufje zout toe aan het mengsel en vouw het voorzichtig met een spatel door elkaar totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Stap 3: Bakken van de taart
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker in het midden van de taart gestoken er schoon uitkomt.
Stap 4: Vullen en decoreren
Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen in de taartvorm. Haal de afgekoelde taart uit de vorm en snijd deze horizontaal doormidden. Smeer de jam naar keuze op de onderste helft van de taart en leg de bovenste helft er bovenop.
Bestrooi de taart met poedersuiker ter decoratie. Serveer de taart op kamertemperatuur.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 plak taart
Calorieën: 300
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwit: 4 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart met zelfrijzende bloem bevat boter, wat vet bevat. Hoewel het belangrijk is om vetinname in evenwicht te houden, kan het genieten van een stukje taart af en toe een traktatie zijn. De taart bevat ook eieren, die een goede bron van eiwitten zijn. Eiwitten zijn essentiële voedingsstoffen voor het opbouwen en herstellen van cellen in ons lichaam.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
Totaal: 45-50 minuten