Antilliaanse Taart Zoetermeer

Antilliaanse Taart Zoetermeer

9 x hier haal je de lekkerste taarten in Zoetermeer indebuurt Zoetermeer
9 x hier haal je de lekkerste taarten in Zoetermeer indebuurt Zoetermeer from indebuurt.nl
indebuurt.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 50 gram gesmolten boter
  • Extra bloem voor het bestuiven van het werkblad

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract, bakpoeder en zout in een grote kom. Kneed het deeg tot het een gladde bal vormt.

3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

4. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

5. Kook de zoete aardappelen in een pan met water tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

6. Pureer de zoete aardappelen met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.

7. Voeg de gecondenseerde melk, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, bloem, rozijnen en gehakte walnoten toe aan de puree. Meng alles goed door elkaar.

8. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot een dunne lap.

9. Bekleed een taartvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.

10. Giet het zoete aardappelmengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

11. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

12. Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 50 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze Antilliaanse taart is gemaakt van zoete aardappelen, wat een gezonde bron van koolhydraten is. Zoete aardappelen bevatten ook veel vezels, vitamine A en vitamine C. Deze taart is een heerlijk dessert dat ook nog eens voedzaam is!

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Totaal tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *