Draperen Taart

Draperen Taart

Mooie keuken Suikerwater maken voor taart
Mooie keuken Suikerwater maken voor taart from mooiekeuken.blogspot.com
mooiekeuken.blogspot.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 50 gram maizena
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje

Voor de topping:

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • Verse vruchten naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, ei, suiker en zout in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling maken

Terwijl het deeg rust, kun je de vulling maken. Verwarm de melk in een pan samen met het vanillestokje. Breng het geheel aan de kook. In een andere kom meng je de suiker, maizena en eieren tot een glad mengsel. Haal het vanillestokje uit de melk en voeg het eimengsel toe aan de melk. Blijf goed roeren totdat de vulling dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem vervolgens blind in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15 minuten.

Stap 4: De taart afmaken

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze afkoelen. Vul de afgekoelde bodem met de vulling en strijk deze glad. Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel deze over de taart. Garneer de taart tot slot met verse vruchten naar keuze.

Voedingswaarde

Een stuk draperen taart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel draperen taart niet per se gezond te noemen is, kan het wel een traktatie zijn voor speciale gelegenheden. Het bevat veel suiker en vet, dus het is belangrijk om er met mate van te genieten. Daarnaast bevat de taart ook melk en eieren, die waardevolle voedingsstoffen kunnen leveren, zoals calcium en eiwitten. De verse vruchten op de taart kunnen ook bijdragen aan de inname van vitamines en vezels. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit een traktatie is en geen alledaags voedingsmiddel.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 15 minuten

Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *