Recept Gedroogde Abrikozen Taart

Recept Gedroogde Abrikozen Taart

Abrikozentaart Recept Perzik taart, Taart vulling recepten
Abrikozentaart Recept Perzik taart, Taart vulling recepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 125 ml melk
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Week de abrikozen

Week de gedroogde abrikozen in warm water voor ongeveer 15 minuten. Giet het water af en snijd de abrikozen in kleine stukjes.

Stap 3: Maak het beslag

Smelt de boter in een pan op laag vuur. In een kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg de gesmolten boter, eieren, vanille-extract en melk toe aan het bloemmengsel en meng goed. Voeg vervolgens de stukjes gedroogde abrikozen toe en roer door het beslag.

Stap 4: Bak de taart

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.

Stap 5: Laat afkoelen en serveer

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de taartvorm. Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voordat je hem serveert.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 12 gram
  • Koolhydraten: 33 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Gedroogde abrikozen bevatten veel voedingsvezels, vitamine A en kalium. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het bevorderen van een gezonde huid en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Daarnaast bevatten ze antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *