Appeltaart Met Custard Pudding

Appeltaart Met Custard Pudding

Van Eigen Kweek Koken op de boerderij Appeltaart, Voedsel ideeën
Van Eigen Kweek Koken op de boerderij Appeltaart, Voedsel ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 kilo appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 500 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

Deeg:

1. Meng de bloem, boter, suiker en het ei in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

2. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling:

1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel de appels met citroensap om verkleuring te voorkomen.

2. Meng de appels met de kaneel en rozijnen in een kom.

Custard Pudding:

1. Meng de custardpoeder met een beetje melk in een kom. Roer het goed door zodat er geen klontjes ontstaan.

2. Verwarm de rest van de melk met de suiker en vanille-extract in een pan. Breng het geheel aan de kook.

3. Giet een beetje van de hete melk bij het custardmengsel en roer het goed door. Giet vervolgens het custardmengsel terug in de pan met hete melk.

4. Blijf roeren totdat de custard indikt. Haal de pan van het vuur en laat de custard afkoelen.

5. Klop de eieren los in een kom en voeg ze toe aan de afgekoelde custard. Roer het geheel goed door.

Appeltaart:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met boter en bestuif het met bloem.

3. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. Rol één helft uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de bodem van de taartvorm.

4. Verdeel de appelmix gelijkmatig over de taartbodem.

5. Giet de custard pudding over de appels.

6. Rol de andere helft van het deeg uit tot een ronde lap en leg deze op de vulling. Druk de randen goed aan.

7. Maak met een mes enkele sneden in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.

8. Bak de appeltaart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

9. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Aantal porties: 12

Calorieën per portie: 350

Totaal vet: 15g

Verzadigd vet: 9g

Natrium: 200mg

Totaal koolhydraten: 50g

Vezels: 3g

Suikers: 30g

Eiwit: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Appels zijn een goede bron van vezels en vitamine C. Ze kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Eieren zijn rijk aan eiwitten en bevatten essentiële vitaminen en mineralen. Ze kunnen bijdragen aan de groei en het herstel van het lichaam.

Melk is een goede bron van calcium en vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Vanille-extract kan een kalmerend effect hebben en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 15 minuten

Geniet van je zelfgemaakte appeltaart met custard pudding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *