Rabarber Abrikoos Taart

Rabarber Abrikoos Taart

Crumble met rabarber, abrikoos en appel Dishcover
Crumble met rabarber, abrikoos en appel Dishcover from www.dishcover.be
www.dishcover.be

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem – 100 gram boter – 50 gram suiker – 1 ei – snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram rabarber – 200 gram abrikozen – 100 gram suiker – 2 eetlepels maizena – 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het deeg

– Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. – Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

– Was de rabarber en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm. – Snijd de abrikozen in stukjes. – Meng de rabarber, abrikozen, suiker, maizena en kaneel in een kom.

Stap 3: Maak de taart

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. – Rol het deeg uit en bekleed hiermee een taartvorm. – Verdeel de vulling over het deeg. – Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 250 per portie – Vet: 10 gram – Koolhydraten: 35 gram – Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Rabarber bevat veel vitamine K, wat goed is voor de bloedstolling. – Abrikozen zijn rijk aan vitamine A, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem. – Deze taart bevat ook vezels, wat zorgt voor een goede spijsvertering.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten – Bereiding: 40 minuten – Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *