Kastanje Taart Rudolf

Kastanje Taart Rudolf

DIY Rudolf Het Taartgeheim
DIY Rudolf Het Taartgeheim from hettaartgeheim.nl
hettaartgeheim.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram kastanjepuree
  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram roomboter
  • Decoraties zoals sprinkles en marsepein

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

In een grote kom meng je de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout. Kneed het deeg tot een glad geheel.

Stap 3: Taartbodem maken

Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm en druk het goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4: Kastanjepuree maken

Maak ondertussen de kastanjepuree volgens de instructies op de verpakking. Laat de puree afkoelen.

Stap 5: Vulling maken

In een kom meng je de afgekoelde kastanjepuree met de poedersuiker en roomboter. Mix alles goed door elkaar tot een smeuïge vulling.

Stap 6: Taart afmaken

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Verdeel de kastanjevulling gelijkmatig over de taartbodem.

Stap 7: Chocolade smelten

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe hetzelfde met de witte en melkchocolade. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.

Stap 8: Rudolf versieren

Giet de gesmolten chocolade in drie aparte kommetjes. Doop de onderkant van een marshmallow in de pure chocolade en plak deze op de taart. Dit wordt de neus van Rudolf. Doop twee pretzels in de witte chocolade en plak deze naast de marshmallow als gewei. Besprenkel de taart verder met de gesmolten chocolade en versier met sprinkles en stukjes marsepein.

Stap 9: Laten opstijven

Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.

Stap 10: Serveren

Haal de taart uit de koelkast en snijd in mooie stukken. Serveer de Kastanje Taart Rudolf aan je gasten en geniet van deze heerlijke feestelijke lekkernij!

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 18 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze Kastanje Taart Rudolf bevat kastanjepuree, wat rijk is aan voedingsstoffen. Kastanjes zijn een goede bron van vitamine C, vitamine B6, foliumzuur, kalium en magnesium. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond immuunsysteem, een goede hartgezondheid en een gezonde spijsvertering.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Totale tijd: 2 uur 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *