Bitterkoekjes Taart Zonder Oven
Ingrediënten
- 200 gram bitterkoekjes
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 50 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels amaretto
- 100 gram pure chocolade
- cacaopoeder, ter decoratie
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de slagroom voor
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Voeg de witte basterdsuiker en vanillesuiker toe en mix nog even door totdat het goed gemengd is.
Stap 2: Voeg de mascarpone toe
Schep de mascarpone voorzichtig door de opgeklopte slagroom. Zorg ervoor dat het goed gemengd is, maar niet te lang mixen om te voorkomen dat de slagroom te dun wordt.
Stap 3: Voeg de amaretto toe
Voeg de amaretto toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Roer het geheel goed door zodat de amaretto gelijkmatig verdeeld is.
Stap 4: Maak de bitterkoekjes fijn
Maal de bitterkoekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller. Zorg ervoor dat de bitterkoekjes goed verkruimeld zijn.
Stap 5: Meng de bitterkoekjes door het slagroom-mascarpone mengsel
Schep de verkruimelde bitterkoekjes voorzichtig door het slagroom-mascarpone mengsel. Zorg ervoor dat de bitterkoekjes gelijkmatig verdeeld zijn.
Stap 6: Bereid de taartvorm voor
Bekleed een taartvorm met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de taart niet aan de vorm blijft plakken en gemakkelijk uit de vorm te halen is.
Stap 7: Vul de taartvorm met het mengsel
Schep het slagroom-mascarpone mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 8: Laat de taart opstijven in de koelkast
Zet de taartvorm in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven. Het liefst een hele nacht, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Stap 9: Smelt de chocolade
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en geen klontjes meer bevat.
Stap 10: Decoreer de taart met chocolade
Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart. Gebruik een spatel om de chocolade gelijkmatig te verdelen.
Stap 11: Bestrooi de taart met cacaopoeder
Strooi een beetje cacaopoeder over de bovenkant van de taart voor een mooie afwerking.
Stap 12: Laat de chocolade hard worden
Zet de taart weer terug in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Dit duurt ongeveer 1 uur.
Stap 13: Haal de taart uit de vorm
Haal de taart voorzichtig uit de taartvorm en verwijder het bakpapier.
Stap 14: Serveer de taart
Snijd de bitterkoekjes taart zonder oven in mooie punten en serveer. Geniet van deze heerlijke taart!
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt
Aantal porties: 10
Calorieën per portie: 320
Totaal vet: 23g
Verzadigd vet: 14g
Cholesterol: 60mg
Natrium: 60mg
Totaal koolhydraten: 25g
Vezels: 1g
Suikers: 16g
Eiwit: 4g
Gezondheidsvoordelen
Deze bitterkoekjes taart zonder oven bevat gezonde vetten uit de mascarpone en slagroom, evenals antioxidanten uit de pure chocolade. De amaretto voegt een heerlijke smaak toe en kan helpen bij het ontspannen. Geniet met mate van deze taart als onderdeel van een gebalanceerd dieet.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur en 30 minuten