Hartige Taart Italiaanse Roerbakgroente

Hartige Taart Italiaanse Roerbakgroente

Italiaanse hartige taart met kip en citroen My happy kitchen
Italiaanse hartige taart met kip en citroen My happy kitchen from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 200 gram spekreepjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een quichevorm in met boter of olie. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Stap 2: Groenten en spekjes

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig. Voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroente toe en bak deze kort mee. Pers het teentje knoflook uit en voeg dit toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Deeg in de vorm

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem om te voorkomen dat het deeg gaat rijzen tijdens het bakken.

Stap 4: Eimengsel

Klop de eieren los in een kom. Voeg de slagroom toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5: Vulling in de vorm

Verdeel het groente-spekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van de quichevorm. Giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Strooi de geraspte kaas over de vulling.

Stap 6: Bakken

Zet de quichevorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7: Serveren

Haal de hartige taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur. Lekker met een frisse salade erbij!

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Energie: 450 kcal
  • Vetten: 30 gram
  • Verzadigde vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Suikers: 3 gram
  • Eiwitten: 18 gram
  • Zout: 1.5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met Italiaanse roerbakgroente is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond! De groenten zorgen voor een flinke dosis vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast bevat het gerecht eieren, wat een goede bron is van eiwitten en verschillende vitamines en mineralen. De spekjes en kaas zorgen voor een lekkere hartige smaak, maar let wel op dat je hier niet te veel van gebruikt vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *